Nye entreprenører på veiene i Østfold

Bergquist Maskin og Transport AS, Mesta Drift AS og OneCo Veidrift AS har vunnet tilbudskonkurransen om å drifte deler av veinettet i Østfold de neste fem årene. Fredag 16. mars ble de nye driftskontraktene med Statens vegvesen signert.

Publisert Oppdatert

De tre kontraktene gjelder for drift og vedlikehold av fylkesveiene i østre deler av Østfold. Per i dag er veiene i dette området samlet i én kontrakt med Mesta Drift AS. Fra 1. september blir denne kontrakten delt opp i tre mindre; én for Halden-området, én for områdene rundt Ørje og en egen for grøntarbeid. Det er Østfold fylkeskommune som eier alle veiene innenfor disse kontraktsområdene.

Disse drifter veiene i østre Østfold fra 1. september

Det er OneCo Veidrift AS som skal drifte fylkesveiene i Halden-området. De var i konkurranse med fem andre entreprenører. Tilbudssummen er på 59 millioner kroner.

I områdene rundt Ørje overtar Bergquist Maskin og Transport AS driftingen, til en sum av 44 millioner kroner. Det var det laveste av totalt sju tilbud.

Kontrakten for grøntarbeider langs veiene i Østfold øst gikk til Mesta Drift AS. Med sin sum på 9,4 millioner vant de tilbudskonkurransen foran fire andre entreprenører.

- De nye drift- og vedlikeholdskontraktene trer i kraft 1. september i år. De gjelder for fem år, med mulighet for tre års forlengelse, opplyser Arne Bjørklund, seksjonssjef i Statens vegvesen i Østfold.

Ny type kontrakt for å øke konkurransen

Østfold fylkeskommune og Statens vegvesen ønsket økt konkurranse om drift og vedlikehold av Østfold-veiene. I håp om at flere entreprenører ville legge inn tilbud ble altså ett stort kontraktsområde delt opp i tre mindre.

- Dagens kontraktsignering viser at vi har klart å fange opp noen mindre entreprenører ved å gjøre det på denne måten. Det er vi fornøyde med, sier Arne Bjørklund.