Nye muligheter for traktorbransjen

Selv om traktorsalget gikk ned med 30 prosent i fjor, har den harde vinteren særlig på Østlandet skapt nye forretningsmuligheter for traktorbransjen.

Publisert Oppdatert

Lantmännen viste på sine Kommunaldager i april flere nyheter for entreprenører som ønsker å forberede seg på en ny hard vinter. - Vi er på rett vei igjen og en slik vinter som vi har hatt gjør at kundene nå må gå ut i fra at vi kan få lignende forhold neste vinter, sier Roy Pedersen, salgssjef for Valtra hos Lantmännen Maskin. - På Valtra har vi fått nye trinnløse transmisjoner på traktorene samt Valtra IH Link, et svingbart frontskjær som vi vant medalje for på Agrotecnica i fjor.

Traktorsalget er på vei opp og den uka Kommunaldagene pågikk ble tre nye sortlakkkerte Valtra-traktorer ( To T202 og en N 142) overlevert landbruksentreprenøren Morten Heieren i Sørum. Alle tre med trinnløs transmisjon (Direct). Fra før av har Heieren en T 190 og en liten Valmet. - De driver mye med utkjøring av slam for renseanlegg og kjører også en del møkk og talle for bønder, forteller selger Mads Ola Hveem.

Torstein Simengård, salgssjef for Claas-traktorer, er spent på reaksjonene på Claas nye 400-serie, som er å få i tre størrelser, 410, 420 og 430. - Det er en kompakt og fin traktor med I klassen mellom 100 og 130 hk, den største volumklassen i Norge. Med denne serien håper vi å kunne oppnå en større markedsandel enn de fire prosent vi har i dag, sier Simengård.