23948sdkhjf

Bauma 2013:: Nyheter fra Bauma

Nye maskiner, nye løsninger, oppgraderinger og avtaler om kjøp gjøres på Bauma. Messegatene har vært travle hele tirsdagen.

Den 30. Bauma-messa i rekka ser ut til å bli en stor suksess og tirsdagen har bært preg av svært travle messegater.

Det er også mye nordmenn å se på messeområdet og de som tør og anslå et antall gjetter på flere tusen nordmen.

Fire norske utstillere

Det er i år hele fire norske utstillere på verdens største messe.

KVX, Qmatec Drilling, Gundersen og Løken og Kongsberg Automotive er på plass med egne stand.

Terex med hjul

På Terex-standet kunne markedsansvarlig Hilde Lund i Motorsalg vise oss nye hjulgående Terex-kompaktlastere som tidligere bare har vært å få med belter.

Den nye hjuigraveren Terex TW85 er på plass med steg IIIB-motor.

Lund knytter stor forventning og spenning til det nye konsernet, Yours Equipment, som er i ferd med å dannes gjennom Tertnes Holding og Mesta. Dette vil kunne medføre en merkbar utvidelse i Norge, mener hun.

Tre kraner

Steinar Kjeldsen, innkjøpssjef i Nordic Crane traff vi på Tadano-standet. Der kunne salgssjef Per Olav Ulstad i Knutsen Maskin overrekke den første maskinen av tre kraner.

Kranen som var av typen Tadano 110G-5 og skal til Nordic Cranes avdeling Kynningsrud i Fredrikstad. I tillegg skal en 90-tonner leveres til østfold-avdelingen. Nok en 100-tonner skal leveres i Kristiansand i løpet av kort tid.

- Trenden er at kranene blir større og større. forklarer Kjeldsen.

Samtidig blir kranene mer og mer kompakte, så mindre jobber kan også utføres av de store kranene. Samtidig er markedet som Nordic Crane opperer i, på vei opp.

Ny korthekk

Paul Håkon Endresen, salgssjef for Doosan Bobcat Norge har hatt hendene fulle med å ta seg av besøkende nordmenn på Doosan-standet på tirsdag.

Han kunne blant annet vise nye Doosan 140 LCR i korthekkversjon. To tredjedeler av disse maskinene blir solgt med korthekk i Norge forteller han. Med partikkelfilter, oppgradert hytte og bedre menyfunksjoner er blant nyhetene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079