Nytt bygg i gammel militærleir

I den nedlagte sanitetsleiren Lahaugmoen nord for Oslo, byttes gamle kaserner ut med nye moderne bygg. Hit har Sandvik Tamrock AS nylig flyttet hovedkontoret, til det som kan karakteriseres som et praktbygg.

Publisert Oppdatert

Det nye hovedkontoret til Sandvik Tamrock AS er på totalt 7200 kvadratmeter og inneholder blant annet topp moderne lager, konferansesaler, utstillingsområde, kontorer, møterom og 3500 kvm verkstedsareal. I tillegg har de fått bygget 1000 kvm utendørs lager under tak.

- Det er blitt et praktisk bygg med lyse og trivelige kontorarealer, og en verkstedhall som er dimensjonert for å romme de største maskinene, sier administrerende direktør Hans Hanto, der han viser oss rundt i det nye hovedkontoret. Verkstedet består av hovedhall, sveiseverksted, hall for hydraulikkreparasjoner og vaskehall. På lageret står reoler på rekke og rad med deler og utstyr. I enden av lagerhallen er det kjøreporter i begge sideveggene, slik at lastebilene som henter/leverer deler kan stå innendørs når de lastes og losses.

Bygget er en kombinasjon av plasstøpt- og prefabrikkert betong. I verkstedet er det blant annet en 12 meter høy plasstøpt betongvegg. Fasaden på kontordelen er kledd med Larvikitt, mens verksted og lagerdelen har kledning av sinusplater.

Den gamle militærleiren, på totalt 288 mål og med ca. 30.000 kvm bygningsmasse, ble i 2005 kjøpt av Anthon B. Nilsen Eiendom for i overkant av 80 millioner kroner. Det er etablert et eget eiendomsselskap, som står for utvikling av området til næringspark. Lahaugmoen AS, hvor Anthon B. Nilsen Eiendom er majoritetseier, skal utvikle området og planene er blant annet å bygge rundt 140.000 kvm nye bygninger.