Nytt styresystem for tiltrotatorer

Den svenske produsenten Engcon har utviklet et nytt proporsjonalstyresystem. Systemet har fått betegnelsen Microprop (µ-prop) og kan monteres uten å måtte bytte maskinens originalhåndtak.

Publisert Oppdatert

I følge Engcon bygger Microprop på en velprøvd teknikk, som er videreutviklet til å bli helt tilpasset Engcons tiltrotatorer. Det nye proporsjonalsystemet gir mer nøyaktig styring der det trengs for best mulig presisjonsgravning.

- Dette er helt klart et steg fremover i utviklingen av våre produkter, sier Engcons grunnlegger Stig Engström. Han forteller at fra proporsjonalstyringssystemene gjorde sitt inntog på markedet for ca fem år siden, har systemene stadig blitt videreutviklet og at deres nye Microprop tar utviklingen enda ett steg videre.

Fordelene med det nye styresystemet er at det skal være enklere å montere enn de tidligere systemene. En annen fordel er at det har automatisk grunnkalibreringsfunksjon og at det er tilpasset det tøffe miljøet en gravemaskin opererer i. Dessuten kan systemet monteres på gravemaskinen uten å måtte erstatte maskinens originale spaker. Microprop inneholder en såkalt spak-enhet som monteres direkte utenpå originalhåndtaket og dermed unngår man inngrep som kan innvirke negativt på gravemaskinens styresystemer.