Øker hytteproduksjonen i Hallsberg

Volvo Construction Equipments fabrikk i Hallsberg starter med produksjon av gravemaskinhytter og målet er å bli et hyttesentrum for Volvo CE i Europa.

Volvo Construction Equipments fabrikk i Hallsberg starter med produksjon av gravemaskinhytter.

Volvo Construction Equipments fabrikk i Hallsberg starter med produksjon av gravemaskinhytter.

Publisert Oppdatert

I dag produserer Volvo CE i Hallsberg hytter for dumpere, hjullastere og gravelastere. Nå skal hyttene til gravemaskinene som produseres i Konz i Tyskland lages ved den svenske fabrikken og plassjef Mattias Marktin regner med at produksjonen vil øke med 15-20 prosent. I 2012 regner fabrikken med en økning på rundt 2000 hytter.

Behovet for hytter svinger i takt med konjunkturene. I 2010 ble det produsert totalt 7000 hytter i Hallsberg og målet for 2011 er 11.000 hytter.

Volvo CE beskriver fabrikken i Hallsberg som et globalt senter for hytteproduksjonen i Europa. - Vi har alltid vært en hyttefabrikk for den svenske produksjonen og har laget hytter til dumperne i Braås og hjullasterne i Arvika. Nå lager vi hytter til gravelastere som produseres i Polen og skal nå lage hytter til gravemaskinene i Konz. Det er fortsatt noen eksterne hytteleverandører i Europa, men Mattias Marktin håper at fabrikken i Hallsberg skulle kunne ta fighten med disse i fremtiden.

Plateavdelingen bort

For å kunne ta en økning i hytteproduksjonen skal avdelingen for platebearbeiding bort, det vil si avdelingen med 70 ansatte som i dag produserer blant annet hyttedeler og karosserier. - Maskinene er gamle og vi måtte ha investert mange millioner kroner i nye. Vi har begrenset med penger og velger derfor å legge dem på hytteproduksjonen, sier Mattias Marktin. I stedet skal Volvo CE kjøpe inn disse delene eksternt.

Økningen i hytteproduksjonen betyr foreløpig ikke flere ansatte i Hallsberg. Produksjonen av de nye hyttene skal ifølge planen starte opp i september.