Ølen Betong satser

Publisert Oppdatert

Ølen Betong AS kjøper 50 prosent av Ribe Betong AS og Kirkenes Ferdigbetong AS, skriver firmaet i en pressemelding.

Ølen Betong AS og Ribe Betong AS har de siste to årene samarbeidet om leveranser til utbyggingen av E-18 mellom Grimstad og Kristiansand.

-Totalt kommer bedriftene til å levere ca. 200 000 m³ ferdigbetong til dette prosjektet. I tillegg har Ølen Betong AS sin elementfabrikk levert 200 000 m² med elementer til 14 tunneler, melder adm. direktør i Ølen Betong AS, Arne Haldorsen til Haugesund Avis.

Oppkjøpet av aksjene i Ribe Betong AS er en strategisk satsing for Ølen Betong AS om å vokse for å bli mer landsdekkende. Nå har selskapet kjøpt en industritomt på Mjåvann i Songdalen kommune vest for Kristiansand. Planen er å bygge en betongstasjon, melder selskapet i pressemeldingen.

Kirkenes også på kartet

Ølen Betong utvider også sin satsning innen ferdigbetong i Norge ved å kjøpe 50 % av Kirkenes Ferdigbetong AS. Denne bedriften har blandeverk i Kirkenes og Vadsø, samt et mobilt verk.

I 2008 kommer Ølen Betong AS til å omsette for ca 400 mill kroner. Selskapet tror at markedet i Kirkenes vil øke i årene som kommer. I tillegg vil dette være en strategisk satsning som vil gi en forankring også mot alt som skal skje i Nordvest Russland (Murmansk regionen).

- Dette er en fin geografisk utvidelse av vår satsning i nord som gir oss stasjoner både i Hammerfest, Kirkenes, Vadsø og Murmansk sier, Haldorsen.

Ølen Betong AS, som er en av Norges største aktører på ferdigbetong, betongvarer og elementer til samferdsel og tunneler, vil etter dette ha ti stasjonære betongstasjoner samt fire mobile verk, melder Haldorsen i pressemeldingen.