Oppgradert Barreto beltegraver

Amerikanske Barreto har kommet med sin 2011-modell, med ny Honda-motor, beskyttelsesdeksel og balansert ettpunkts løfteøye.

Publisert Oppdatert

Norske Limaco As er eneimportør for Norge av Barreto grøftegravere og har til nå solgt over 40 slike maskiner, noen av kjøperne har til og med kjøpt to. De hjul- og beltegående maskinene graver grøfter ned til 90 cm dybde og med grøftebredde på 10 cm - alternativt 15 cm.  

Gravekapasiteten er på 50 til 150 meter i timen avhengig av jordsmonnet.  Maskinene er spesielt egnet til kabelgraving, men også til drensgrøfting på f.eks. golfbaner fordi de roter lite og det nesten ikke er opprydning etter traseén.  Beltemaskinen tar seg frem over alt og krysser lett over åpne grøfter, skriver importøren i en pressemelding. Den hjulgående modellen benyttes mye til innstikk til hus og erstatter så godt som all arbeidskrevende og kjedelig håndgraving.

20 hk

Den nye modellen beltegraveren som har fått benevnelsen E2036 TKH er utstyrt med den nye Honda GX630 V-Twin motoren som yter 20 effektive hestekrefter.  Maskinen kommer med beskyttelsesdeksel som hindrer jord og steinsprut i å havne bakover på maskinen. Nytt balansert ettpunkts løfteøye gjør det enklere å heise maskinen opp på bil, henger eller over gjerder.  Steinsprutdeksel og løfteøye kan ettermonteres på alle tidligere solgte beltemaskiner.

Limaco selger også Barreto´s jordfresere, men hovedtyngden av salget er på hjul- og beltegående maskiner.

Limaco har lagt ut en informativ demonstrasjonsvideo på sin hjemmeside www.limaco.no som viser Barreto i aksjon.