Oppgradert fres

Nokka 3291 HD er en ny oppgradert entreprenørfres med stor kapasitet. Den nye snøfresen er optimalisert til dagens traktorstørrelser og har derfor fått forsterket ramme og Heavy Duty-girkasse.

snøfres vedlikehold snø vinter

snøfres vedlikehold snø vinter

Publisert Oppdatert

Nokka Tume 3291 HD er, som dagens 3291 modell, en robust V-fres med sentralutblåsing og dimensjonert for stor kapasitet. Fresen har rette vegger og et stort volum. En nyutviklet innmaterrotor og en stor kastevifte med diameter på henholdsvis 102 og 99 cm, gjør at kapasiteten er større enn normalt for denne type fres. Traktorer som brukes i snørydding blir stadig større. Den nye modellen har fått en Heavy Duty-girkasse som gjør at den er mer tilpasset entreprenørenes behov. Reduksjonsgiret gir passende utblåsingshastighet for fresen ved et motorturtall som er optimalt for traktoren og det betyr redusert forbruk av drivstoff. Girkassen bidrar også til at drivakslingen blir vannrett, skriver Felleskjøpet i en pressemelding.

Innmatervingene er frittsvingende, som betyr at de viker unna hvis fremmedlegemer kommer inn i fresen.

En utløsermekanisme på innfestningen til trekkarmene gjør at fresen svinges bak og opp ved påkjøring av kumlokk eller lignende.

3291 HD har hydraulisk styring av tut og toppklaff som standard. Hjul fås som tilleggsutstyr. Fresen har en arbeidsbredde på 255 cm, og kan utstyres med kantvinger som øker bredden med 20 cm på hver side.