23948sdkhjf

Caterpillar skal utvikle lastebilene selv: : Overtar lastebilproduksjonen fra Navistar

Samarbeidsprosjektet om Cat-lastebilene er historie. Nå vil Caterpillar ha full styring og produksjonen flyttes fra Navistars anlegg i Mexico, til egen fabrikk i USA.

Nyheten kom i går, da ledelsen i Caterpillar gikk ut og fortalte at de nå vil begynne å utvikle, designe og produsere sin lastebilserie ved sin fabrikk i Victoria, Texas. Fabrikken, som åpnet i 2012, produserer for øyeblikket gravemaskiner.

-Vår anleggsserie med «on-road»-lastebiler er viktige for vår produktlinje. Kundene liker lastebilene og ønsker å integrere dem i sin vognpark. Det er snakk om tunge lastebiler med dumperpåbygg eller betonblander, samt tungtrekker, sier Chris Chadwick, direktør for Caterpillars Global On-Highway Group.

Han sier videre at for å tilby de beste løsningene for sine kunder, har de bestemt seg for å designe og produsere lastebilene ved fabrikken i Texas.

-Vår nye strategi viser vår lovnad om å vokse og utvikle oss innenfor dette markedet, sier Chadwick.

CT-serien

Caterpillar lanserte sin første anleggsbil, med betegnelsen CT660, på det nordamerikanske markedet i 2011. Etter hvert ble også modellene CT680 og CT681 lansert.

Inntil nå har Caterpillar hatt et samarbeid med Navistar (International) om produktdesign og produksjon. Lastebilserien har blitt produsert i Escobedo, Mexico.

-Vi setter pris på samarbeidet vi har hatt med Navistar. Når vi ser på framtidige lanseringer av nye modeller, mener vi at vår nye strategi posisjonerer oss bedre til å kunne tilby de beste produktene til våre kunder, forklarer Chadwick.

Overgangen fra Navistar-samarbeidet til å ha alt i eget hus, starter umiddelbart. Caterpillar regner med at lastebilproduksjonen ved fabrikken i Victoria, Texas, starter i løpet av første halvår 2016. Fabrikken skal også fortsette å produserer gravemaskiner. Det er ventet at lastebilproduksjonen vil bety 200 nye jobber ved fabrikken.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078