På Europas største anleggsgartnermesse

Narvik-bedriften A. Markussen AS var i september med sine ansatte på den største anleggsgartnermessen som arrangeres i Europa, GaLaBau i Nürnberg, Tyskland.

Publisert Oppdatert

GaLaBau arrangeres annenhvert år, går over fire dager og trekker tilreisende fra hele Europa. Her blir nyheter innen park, grøntareal og landskap presentert og demonstrert.

I 2006 var det 905 utstillere og ca 55.000 besøkende.

- Ved å være tilstede midt i Europa og se hva som skjer på denne fronten, gjør at vi ikke føler oss helt "grønn" i det daglige. Vi kan her se hva som skjer og med hvilket utstyr jobber utføres, sier daglig leder i A. Markussen AS, Florian Aschwanden.

- Det er ganske like utfordringer rundt om i Europa. I tillegg har vi i Nord-Norge selvsagt snø og tele som en ekstra utfordring, noe vi langt på vei løser med bruk av HeatWork, som er et teletinekonsept.

A. Markussen AS er landsdelens største landskapsentreprenør og har i år 30-års jubileum. Siden 1978 har bedriften bidratt til kreativ utvikling av private og offentlige uteareal i Nord-Norge. Bedriften har 23 fast ansatte og i høysesong er det ca 60 ansatte, fra flere nasjoner.

Bedriften har kontor i Narvik og Tromsø.