Paus hjullastere til Norge

Publisert Oppdatert

De er tidligere solgt i Danmark, men aldri før i Norge. Nå er de første tyskproduserte hjullasterne fra Paus på plass på norsk jord . Paus har aldri tidligere vært representert her til lands.

Det er Nordvang Maskin AS på Lilestrøm som fra årsskiftet har inngått avtale med Hermann Paus GmbH i Tyskland om eksklusiv avtale for import og salg av Paus hjullastere i Norge.

Hermann Paus GmbH ble etablert i 1968. Produksjonen av hjullastere ble startet allerede i 1970.

Markedet for Paus har for det meste vært i sentral-Europa, men merket er kjent også fra vårt naboland Danmark.

4,7 - 5,7 tonn

Maskinene lages i dag i vektklassen 4,7 - 7,5 tonn. Maskinene leveres med tradisjonelt lasteaggregat, svingbart lasteaggregat, teleskopaggregat og svingbart teleskopaggregat.

Maskinene er servicevennlige og komponentene som brukes er Deutz motorer, Sauer-Danfoss hydraulikk, forøvrig bare velkjente komponenter, heter det i en pressemelding fra Nordvang Maskin..

Norsk standard

Hydraulisk redskapsfeste, ekstra hydraulikk-uttak med potensiometer for justerbart oljegjennomstrømming, lastearmsfjæring og luftavfjæret førerstol blir standard i Norge. Alle maskinene har også potensiometer for kjøring ned til krypehastighet selv på fullt motorturtall. Hjullasterne er egnet for kjøring med blant annet feieaggregat eller hydraulisk snøfres. Flere av modellene kan leveres med stor motorytelse (75 kw) 102 hk og kjørehastighet opp til 40 km/t.

Første solgt

To maskiner er allerede solgt i Norge. Den første av dem, en Paus RL 655 med vekt rundt 5 tonn, ankom Norge etter påske.

Hos Nordvang Maskin AS er maskinene et godt tilskudd i segmentet på hjullastere under 10 tonn i tillegg til Ljungbymaskin hjullastere med vekt fra 10 - 30 tonn, heter det til slutt i pressemeldingen fra Nordvang Maskin AS.