Peab med laveste tilbud på asfaltjobb

Oppland fylkeskommune og Statens vegvesen betaler et privat firma 50 millioner kroner for å asfaltere fylkesvei 51 fra Vågå til Beitostølen.

Publisert Oppdatert

- Det er trolig den største asfaltkontrakten på Østlandet noensinne, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Tidligere i høst ble asfalteringen av strekningen fra Randen i Vågå, over Valdresflya og til Beitostølen lagt ut på anbud. Fire tilbud kom inn, alle fra store aktører i asfaltbransjen.

Laveste tilbud kom fra Peab Asfalt. Det var på litt i overkant av 50 millioner kroner. De tre andre selskapene som leverte tilbud var Veidekke Industri AS, Lemminkäinen Norge AS og NCC Roads AS.

I følge Statens vegvesen regner de med at Oppland fylkeskommune og Statens vegvesen vil spare rundt 10 millioner kroner på å samle asfaltleggingen over Valdresflya i ett prosjekt og én kontrakt.

Strekningen som skal asfalteres er 85 kilometer lang og vil kreve cirka 83.000 tonn med asfalt. Etter avtalen skal Peab ferdigstille strekningen innen 15. september 2013.

Asfaltkontrakter utlyses vanligvis på våren, men lengden på strekningen og størrelsen på avtalen gjorde at den krevde spesielle forberedelser. Dermed ble kontrakten utlyst allerede i høst.