Polsk på Hedemarken

Fra Vang i Hedmark selger Knut O. Aasvestad maskiner og utstyr til entreprenører og gardbrukere over hele Østlandet.

Knut O. Aasvestad

Knut O. Aasvestad

Publisert Oppdatert

Siden slutten av 2008 har hedmarkingen solgt rundt 30 hengere laget av den polske traktor- og jordbruksmaskinprodusenten Pronar.

Pronar er en familieeid bedrift som selger traktorer og maskiner på det europeiske markedet. De største eksportmarkedene er Frankrike og Tyskland, men de selger også utstyr til Sverige, Danmark og Finland.

Allsidige

Aasvestad har selv besøkt fabrikken i pinsen i fjor og ble imponert over det han fikk se, både når det gjaldt kvalitet og produktbredde. - De lager i grunnen alt mulig, traktorer, hengere, sandspredere, feiemaskiner, snøutstyr og ploger. Hengerne lages i kvalitetsstål og dumperhengerne får du både med og uten Hardox-stål i kassa. De er typegodkjente i Norge og bedriften er sertifisert etter ISO 9001. Prismessig er de polske hengerne gunstige og etter Aasvestads mening holder de også høy kvalitet. - Tilbakemeldingene fra de som har kjøpt har i alle fall vært meget gode, sier Aasvestad,

Entreprenører

Det er entreprenører og gardbrukere Aasvestad satser på. Først og fremst er det Østlandet som er nedslagsfeltet til hedmarkingen.

Dumperhengerne er kraftig bygget og har en innvendig bredde på 241 cm, noe som også gjør den velegnet for transport av gravemaskin. Dumperhengerne har som standard parallellfjærede aksler med 10 bolt nav, hydraulisk baklem, strølem, hydraulisk parkeringsfot og er dimensjonert for 20 t totalvekt

To versjoner

Krokhengerne kommer i to versjoner, en stor type som går på standard lastebilcontainere samt en mindre for kortere containere. Krokhengerne har tilt på tårnet slik at det blir sikrere trekk på containeren. Aasvestad har også solgt en feiemaskin for traktordrift til en entreprenør i Oslo. - Salget av dumperhengere har dalt litt, men til gjengjeld har salget av krokhengere økt, forklarer Knut O. Aasvestad, som også tar servicen selv og reiser ut til kundene.