Presenterer to helt nye oppmålingsinstrumenter på Anleggsdagene

Norgeodesi AS presenterer to helt nye oppmålingsinstrumenter på Anleggsdagene 2013 på Gardermoen. Det ene er en høyteknologisk 3D laser skanner fra Trimble som nå er gjort kompakt og brukervennlig og den andre nyheten er en lasermottaker fra Spectra som måler avstanden ned til bakken automatisk.

Publisert Oppdatert

Disse to nyhetene som nå presenteres på Anleggsdagene, karakteriserer Norgeodesi sin satsing på å gjøre teknologiske oppmålingsløsninger tilgjengelig til effektiv drift i anleggsbransjen og være markedsledende leverandør innen lasere for bygg og anlegg. Det forteller bedriften selv i en pressemelding.

3D laser skanner har i lengre tid vært brukt av oppmålingsfirma og entreprenører for prosjektering og til nøyaktig karlegging av f.eks. fasader, BIM prosjekter etc, men nå har Trimble gjort denne teknologien "tilgjengelig" også for anleggsbransjen for bl.a. til infrastruktur, tunnel, veibygging og masseberegning etc.

Lasermottaker

På Anleggsdagene i fjor presenterte Norgeodesi AS en helt ny universallaser, Spectra UL 633 som kan brukes som 2 fallslaser, byggelaser, grøftelaser, planlaser - ja, til alt en laser kan brukes til. Denne er solgt i et et godt antall og Norge er et av de landene som denne laseren er mest utbredt i.

Nå presenteres en planlagt oppfølging: Lasermottakeren DR 400, som måler avstanden automatisk ned til bakken, enten det er ned i vanskelig tilgjengelige grøfter eller på en veikropp, byggeplass etc. - Det betyr at du nå ikke lenger trenger å dra med deg laserstangen med tilbehør.