Publikumsrekord på Agroteknikk

8089 personer var innom messen på fredag. Det er det høyeste besøket som noensinne har vært innom på én dag.

Agroteknikk messe Christian Os Erik Rusten

Agroteknikk messe Christian Os Erik Rusten

Publisert Oppdatert

Truls Aasterud i utstillerkomiteen tror noe av det høye besøkstallet skyldes at det i år har vært flere skoleklasser innom.

Selv om messen i hovedsak henvender seg mot landbruk, er allikevel de fleste store innen anlegg på plass. Mellom traktorer dukket bl.a. Tellefsdal, Beck Maskin, Holms, Johs Møller Maskin, Pon, Volvo Maskin, Rishaug og Rosendal Maskin opp. For å nevne noen.

Rosendal har som kjent utvidet med Doosan og Bobcat under selskapsnavnet Doosan Bobcat As. for å ta hånd om salget av Doosan, Bobcat og Doosan Moxy i Norge. På messen stiller de med tre ulike Bobcat kompaktlastere.

Rishaug Truck nylig har startet salg av Hyundai gaffeltrucker her til lands og gjør litt stas på dette.

Vi tipper at også Volvo Maskin trekker frem kvalitetene til den nye hjullasteren L50F. Den er under lansering i Norge i disse dager og får god oppmerksomhet. Tungt.no har forøvrig plukket opp at den første maskinen er solgt til Aktiv Snøservice. Den skal brukes til snørydding i Oslo.

I løpet av messen har det vært, og vil fortsatt være, en rekke seminarer. Bl.a. bioenergiseminar. Dette temaet ble nok brått mer aktuelt enn hva man på forhånd kunne gjette etter regjeringens utspill om avgifter. - Det var mer enn 300 innom seminaret, forteller seminaransvarlig Oddvar Tjernshaugen i Agroteknikks messeavis lørdag.

En mulighet til å fortelle regjeringen om meninger rundt avgiftsforslaget fikk også Tor Jon Garberg hos Lantmënnen Maskin da han ble interjvuet av TV2 sammen med Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen torsdag.

Mange velger å kombinere en messetur med litt sosialt. Landmaskin i Sandnessjøen hadde tatt med seg 34 helgelendinger på en hundre mils busstur for å kombinere messebesøk med Mamma Mia-musikal.

Tungt.no er naturligvis presentert sammen med Bruktnytt, Mascus og AnleggsMagasinet på messen. Du finner oss på standnummer b0408. Velkommen innom!

Les også: Agroteknikk 2009 er i gang