23948sdkhjf

Åsland Pukkverk - Asko Øst Kjøl:: Pukkverket ble entreprenør

Pukkverket har ikke til hensikt å drive som entreprenør, men denne gangen ble det sånn.

Det kan ha sett ut som det er Hæhre som har stått for byggegropa under Asko-bygget langs E6 i Vestby. Men det er Åsland Pukkverk AS som har hatt oppdraget med å gjøre området klart for Askos nye sentrallager for kjølevarer.

Den fysiske jobben har riktignok Hæhres folk og maskiner stått for, men som underentreprenør for pukkverket.

Åsland har drevet pukkverksdrift på denne tomta i noen år. Det er på den måten blitt fjernet 300.000 kubikkmeter steinmasser som har blitt solgt og kjørt ut, som på et vanlig pukkverk.

Hæhre som UE

Arbeidene startet her i mai 2013 og Brick fungerer som byggherre på vegne av Asko. AF Gruppen skal stå for oppføringen av det 27 meter høye lagerbygget. Åsland Pukkverk AS eies av Gunnar Holth Grusforretning og Hæhre med 50/50-fordeling. Primært driver firmaet med knusing, deponi, grustak og asfaltverk og har 15 ansatte.

Drev anlegget som et pukkverk

Det var på bakgrunn av Åsland Pukkverks lange erfaring at de kunne ta oppdraget, noe Roar er glad for. Deres arbeid er nå ferdig og da Anleggsmagasinet var på besøk, gjenstod kun noen salver og bortkjøring av masser, samtidig som det foregikk sikring av fjellskjæringen. Boltsikring og sprøytebetong har blitt gjort av Gjerden Fjellsikring. Åsland Pukkverk har hatt oppdraget med sprengning, masseforflytning og planering. Mye av bortkjøringen har blitt utført av Åslands to egne biler, i tillegg til Mr Pukk AS og Kjell Sørlie AS. Området består av gneis i en kvalitet som egner seg godt som byggmasser, men ikke som slitelag til vei for eksempel.

Åsland Pukkverk har selv to lastebiler, fire hjullastere, et jordverk, 1 asfaltverk og en graver. Alt annet leies inn. Maskinparken holdes så ny og oppdatert som mulig for å holde kostnadene nede. I tillegg velges standardiserte fester for å gjøre utstyrsbytte så enkelt som mulig. Verket er avhengig av oppetid og satser ikke på å ha reservemaskiner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079