Rallar med egen CD

Etter et langt yrkesliv bak spakene i gravemaskinen, kommer Leif-Einar Lothe nå ut av skapet som artist. Egentlig har han vel underholdt venner og kolleger hele livet, men å gi ut CD er likevel et nytt skritt på veien for ”sallaren” fra Hardanger.

Leif-Einar Lothe rallar
Leif-Einar Lothe rallar
Publisert Oppdatert

- Det startet vel nesten som et veddemål, forteller Leif-Einar. - Noen sa jeg kunne mens andre sa jeg ikke kunne, så da valgte jeg å prøve.

Gravemaskinføreren har opptrådt sammen med hunden sin i festlig lag i en årrekke rundt på forskjellige anlegg.

- Jeg begynte å kjøre gravemaskin rett etter barneskolen og jobber mest med plastring og muring. Nå jobber jeg i Rauland-firmaet Løvås Maskin AS, sier hardingen.

Hva så med musikken? Hva kan vi forvente å høre på den nye CD'en?

- Tekstene er typiske rallarviser fra området rundt Voss og en del som jeg har komponert selv. Det mye handler om saueparing og kvinnfolk, ler han

For å komme i mål, fikk Leif-Einar med seg åtte dyktige musikere, som alle svarte ja på forespørselen om å bidra.

Tungt.no har hørt en smakebit fra rallarmusikken og vi likte det vi hørte. Takler du Vassendgutane, takler du denne også. Like folkelig, sjarmerende og artig.

Platen har fått navnet "Sallaren", en betegnelse på en som ser lyst på livet, eller som i Leif-Einar sitt tilfelle; en som kommer i godlune og tar en trall etter å ha inntatt alkoholholdig drikke, slik som for eksempel cider.

Transport, anlegg og bønder er kundegruppen han sikter seg inn på. Leif-Einar skal ha salgsstand på Røldalsmarknaden, samt på Dansebanden og Dyrsku'n på Seljord.

Foreløpig har han trykket opp 2000 plater, som også blir distribuert på nettsiden www.lothepus.no

Han blir nok fortsatt å finne i gravemaskinen sammen med hunden Balto en tid. Artistlivet har sine klare utfordringer for en som bare har underholdt venner og kolleger tidligere. Han har kanskje til gode å oppdage fullt ut hva han har gitt seg ut på.

- Det blir uvant å stå på en scene, innrømmer han. - Litt skummelt i edru tilstand¿