23948sdkhjf

Redningsaksjonen

Oppdraget virket i utgangspunktet enkelt da maskinfører Lars Inge Johansen gikk i gang med en grøft for kommunal vannledning i Langevåg utenfor Ålesund. Det ble i stedet en noe annerledes ettermiddag for ham og kollegene.

To tungbergere fra Straumen Bil posisjonerer seg i et boligfelt i Langevåg. De ankommer i grevens tid.

Mannskapene fra Hole Maskiner AS på Straumgjerde har bare kunnet stå og se på til hjelpen kom, etter at en av maskinene begynte å synke..

- Den har sunket en meter siden vi stanset motoren og ringte etter hjelp, sier maskinfører Lars Inge Johansen.

Han er tilsynelatende rolig, men det må være litt guffent å se arbeidsplassen bli slukt av myrjord og vann.

Lokalbefolkningen strømmer til. Og med dem kommer lokalkunnskapen.

- Det er sikkert 10 meter dypt her, sier en nabo. - Vi har prøvd å stikke med seks meter armeringsstål uten å treffe fjell. Sekundene teller for bergingsmannskapene. Bakken gynger bare noen går forbi der jeg står og tar bilder.

Helge Oskerson får den spennende jobben med å sitte bak spakene mens operasjonen pågår.

Sterke krefter begynner å virke. Wirene strammes og beltene på maskinen hjelper til. Nå og da stanser de for å grave vekk massene som hoper seg opp foran beltegraveren som jobber seg inn mot trygg grunn.

Tre timer etter at aksjonen startet er den igjen på tørt land. Nå skal den fraktes til verkstedet for rengjøring og oljeskift.

Redningen kom i siste øyeblikk. Det var like før myrvannet trengte inn i motoren og da hadde man stått overfor en mye vanskeligere oppgave.

Hele historien kan du lese i AnleggsMagasinets utgave nummer 3.2012.

Se video under.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079