Rekordbesøk på MEFA i Granåsen

Anleggsmaskinutstillingen i Granåsen ble en stor suksess. Nå blir det moro å planlegge ny trønderfest i 2014.

Publisert Oppdatert

Med godt over 100 utstillere og et rekordstort antall besøkende (6500) innfridde MEFA forventningene til arrangørene. - I forhold til 2008 økte besøkstallet med 1000 og det må sies å være meget bra, sier en fornøyd Øyvind Bergset i Maskinentreprenørenes Forbund.

- Vi har fått stort sett bare skryt, både fra utstillere og fra publikum. Det kom mange hyggelige telefoner på mandag, sier Bergset, som har brukt miniuka etter utstillingen til å rydde etter maskinimportører og publikum.

Været er det lite å gjøre med og det var nok mange som kunne ha ønsket seg noe bedre vær på fredag. Da var det både surt og kaldt og relativt lite folk på utstillingen. Men trøndere er vant med vekslende vær og da det ble opphold og fine forhold både lørdag og søndag, strømmet også publikum til Granåsen. Det ble raskt folksomt på parkeringsplassene etter at portene åpnet lørdag formiddag og det samme gjentok seg søndag.

Skjetne Maskin AS fra Trondheim stakk av med prisen for beste stand, i konkurranse med mange fine og forseggjorte stander. Den gode plasseringen ved vannspeilet med Granåsen skianlegg i bakgrunnen var det imidlertid ingen som kunne ta fra dem.

Enoch By (20) fra Skaun og BL Entrepreør avla fagprøven under MEFA fredag, mens maskinførerkonkurransen ble vunnet av Øyvind Berdal fra BN Entreprenør. Det var i overkant av 70 deltagere som konkurrerte om prisen som beste maskinfører.

For øvrig var utstillingen preget av at mange av maskinene som ble vist allerede var på vei ut til ventende kunder. Det mangler nemlig ikke på oppdrag for anleggsentreprenørene i Midt-Norge for tiden.

Det er MEFs avdelinger i Nord- og Sør-Trøndelag som arrangerer denne utstillingen, som har vært en tradisjon siden 1999. Neste anleggsmesse i Trondheim arrangeres i 2014.