23948sdkhjf

Transportmessa 2013:: Rekordmengde med anlegg på Transportmessa

Rekordmessa Transportmessa 2013 inneholdt også en rekordstor mengde med anleggsutstyr og anleggsbiler.

Anleggsnyhetene stod i kø under årets Transportmesse på Gardermoen. 10.489 besøkende var rekord for Transportmessa og de kunne i løpet av tre dager se det siste innen anleggstransport. Ja til og med Norgespremiere på en beltegraver fikk vi med oss.

Multipremiere hos Volvo

For på planet på den nye Volvo FMX, som også hadde Norges-premiere, stod den nye Volvo ECR88D. Åttetonneren kom til Norge bare et par dager før messa og den ble dermed ikke dekorert eller gjort ekstra stas på.

Men anleggsfolket visste hva det var og gikk rett bort for en nærmere titt. Maskinen kan leveres med mono bom eller todelt bom og har en motor på 43 kilowatt.

Oppgradert Trakker

Hos Iveco Norge ble den oppgraderte versjonen av Trakker vist frem. Ny hytte, nytt buet dashbord med bedret ergonomi, nytt instrumentpanel og andre detaljer.

Rolf Eriksen, salgssjef Iveco Norge forteller om flere demobiler og chassis på vei til Norge i disse dager.

D70 fra Tellefsdal

Tellefsdal var også på plass hos Volvo og viste en felles demobil med Volvo og Maur Bilpåbygg.

Bilen er en komplett brøytebil med skjær og høvelskjæret LS3500F. Å tilpasse utstyret til den nye FH-modellen har gått greit, men en slik førstegangstilpasning tar omtrent 95 timer. For kunden er det best om de bestiller en brøytetilpasset bil fra fabrikk, da sparer det masse tid hos påbyggeren.

Påmontert demobilen var deres nye diagonalplog D70. Det fås i alle størrelser som K70 og verksmester Henrik Aasbø kan fortelle om stor interesse på messa.

- Vi er midt i sesongen og allerede ved sommerferien var vi fullbooket frem til jul.

Maurs anleggsfokus

Maur Bilpåbygg AS var på plass med ni utstilte påbygg og traller. Fokuset var særlig på dumper og hengere rettet mot entreprenørene. Blant annet har de bygget hydraulikk og flyttbar svingskive på en ny Volvo FH16 750 tilhørende Os Maskin Transport AS.

Marius Nøss og Gunnar Hagen merker at tippsemi er økende blant store og små entreprenører. Ved å være fleksible på stålløsninger og fokusert på vekt, kan de levere det kunden ønsker seg, får vi forklart. De to ser lyst på markedet og merker at bransjen går bra.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097