23948sdkhjf

Rekordsalg for Team Pon

10 600 000 kg Cat-stål levert første halvår.

Aldri har det blitt levert flere Cat-maskiner første halvår. Da klokken slo 18:00 i går den 30. juni, var det levert 552 nye Cat-maskiner.

Dette tilsvarer 10 600 000 kg Cat-stål, i følge en pressemelding.

Snittvekten havnet på 19,2 tonn.

I antall maskiner er dette en vekst på 35 % mer enn i fjor, og veksten er jevnt fordelt på små og store entreprenører, samt gjennom det nye samarbeidet med Felleskjøpet.

Sterkt marked

- Vi er svært fornøyd med å ha en så stor vekst dette året, sier markedsdirektør Espen Paulseth i Pon Equipment AS.

- Vi trodde på et marked som var flatt eller muligens litt ned, men der tok vi feil for første gang på mange år. Nå får vi vente å se på MGF-tallene, men jeg har stor tro på en høy total også for 2. kvartal i år. Prognosene på anlegg er gode og vi tror også fortsatt på et sterkt marked for husbygging selv om det selvsagt er regionale forskjeller som er drevet av oljebremsen.

Norsk økonomi er bygget på langt mer enn bare olje og gass, og vi har vel sett at norsk økonomi er ganske robust. At markedet for anleggsmaskiner vil bli særlig større nå, er vanskelig å forestille seg, men at det vil holde seg sterkt en stund fremover er vi ikke i tvil om, sier Espen Paulseth.

Sterkt sammensveiset team

- Klargjøringsteamet vårt er en av de mest effektive teamene i Europa. Gutta har jobbet i trange omgivelser og det handler om at de har en stor «passion to perform», og vi gleder oss til å se hva vi kan klare å få til i de nye lokalene til høsten, sier Morten Hansen, sjef for klargjøring i Pon Equipment.

Investert for framtida

At Pon har vi vokst ut av sine lokaler i Brobekkveien er det mange som har fått med seg.

Det er tidligere gjort tiltak som å flytte aktivitet ut fra Oslo på grunn av plass og tilgang på mekanikere. Avdelingen på Rygge har blitt en solid avdeling for klargjøring og reparasjoner, og avdelingen på Rudshøgda har blitt et nasjonalt senter for bruktmaskiner.

Til høsten flytter resten. Det nye Pon-anlegget på Berger litt utenfor Oslo står klart til overtakelse i september, og det planlegges flytting i oktober.

Lokalene ligger rett ved E6 med enkel adkomst. Det planlegges effektive verksteder og smart logistikk hvor kunden er i sentrum. I tillegg til dette, åpnes også ny avdeling 26. august i Ålesund.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.361