23948sdkhjf

Rekordstor Bauma

570.000 kvadratmeter og 3300 utstillere. Verdens største messe vil neste år bli enda større.

Når portene til neste års Bauma i München åpner 15. april er messeområdet på hele 570.000 kvadratmeter. Det tilsvarer 80 ganger størrelsen på gressmatta på Ullevål stadion. Så har du planer om å rekke over hele messeområdet de sju dagene messa arrangeres, bør du ha gode sko.

Under en pressekonferanse hos det Tysk-Svenske Handelskammeret i Stockholm kunne Klaus Dittrich, direktør for Messe München og ansvarlig for Bauma-arrangementet, fortelle at på grunn av stor pågang fra utstillere, har de måttet utvide messeområdet med 15.000 kvm.

- Vi har tatt i bruk et område som ble brukt til parkeringsplass i sist gang messen ble arrangert i 2010, sier Dittrich. Flere utstillere har ønsket større stands og i tillegg er det en økning i antall utstillere.

Som tidligere er det de store maskinprodusentene som kommer til å ha de største standene. Og størst av alle er standen til Liebherr. Neste år vil den tyske maskinprodusentens stand dekke et areal på 14.112 kvadratmeter. Liebherr og flere andre utstillere har allerede begynt å bygge opp standene.

I 2010 hadde askeskyen fra Island og finanskrisa stor påvirkning på besøkstallene, og "bare" 420.000 personer var innenfor portene. I 2007 var besøkstallet ca. 500.000 og til neste år håper Dittrich på 450.000 besøkende.

- Men det er ikke antall utstillere, besøkende og areal som er viktigst, men kvaliteten på messa, sier Dittrich. - Bauma er en suksess hvis utstillerne og publikum velger å komme tilbake om tre år, sier han.

Tre norske selskaper har bestilt stand til neste års Bauma.

Messe München er blant verdens ti største messearrangører og håndterer til sammen 40.000 utstillere og rundt to millioner besøkende hvert år.

Messe München er blant annet med på å arrangere bauma China og bc India. Til neste år skal selskapet arrangere bauma Africa i Johannesburg for første gang og i følge Klaus Dittrich, ser de også på mulighetene for å arrangere anleggsmesser i ytterligere flere verdensdeler.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063