Rekordstor maskinauksjon i Moerdijk

Ritchie Bros., verdens største maskinauksjonsfirma, solgte utstyr for nesten 260 mill. kroner under årets siste åpne auksjon i Moerdijk i Nederland.

Publisert Oppdatert

Auksjonen ble avholdt 25. og 26. november. Mer enn 1350 personer fra 69 land registrerte seg som budgivere, både på selve auksjonen og via Internett.

Mer enn 2800 enheter, for det meste anleggsmaskiner og lastebiler ble solgt.

Mer enn 500 registrerte seg for å gi bud online i sanntid på www.rbaucton.com og det er ny rekord for online budgivere på Moerdijk.

Konkurranse

- Vi opplevde aktiv konkurranse på budgiversiden både via nettet og på selve aksjonen, sier Brian Butzelaar, videspresident for Nord-Europa hos Ritchie Bros. Auctioneers.

- Med budgivere fra 69 land ble variasjonen på budgivere stor og det førte igjen til at mye av utstyret oppnådde gode priser og god inntjening for selgerne. I alt har vi hatt et svært godt år i Moerdijk og vi ser frem til å betjene kundene våre også i 2011.

Geografisk spredning

Rundt 25 mill euro, eller 80 prosent av utstyret som ble solgt i Moerdijk, gikk til andre europeiske land, Midt-Østen, Afrika, USA, Canada og Asia. Budgivere på nettet kjøpte utstyr for mer enn 4 mill euro. Det tunge utstyret som ble solgt på auksjonen inkluderte gravemaskiner, hjullastere, kraner, dumptrucker, valser, utleggere, traktorer, gaffeltrucker, lastebiler og annen type utstyr.

Ritchie Bros Auctioneers arrangerer fire auksjoner årlig i Moerdijk. Den første åpne og ureserverte auksjonen i 2011 vil bli avholdt i slutten av februar 2011.