Rekordstor MaskinExpo

Med over hundre produktnyheter, rekordmange utstillere fordelt over 80.000 m2 utstillerareal, ble årets MaskinExpo den største gjennom tidene.

messe Maskinexpo

messe Maskinexpo

Publisert Oppdatert

Fjorårets utstilling slo alle rekorder med 493 utstillere og over 25.000 besøkende. I år hadde arrangørene satt seg som mål å slå denne rekorden, noe de også gjorde. Da portene stengte lørdag ettermiddag, var antall registrerte besøkende nådd 27.243 i antall. På det totalt 400.000 m2 store messeområdet på Barkarby flyplass, rett utenfor Stockholm, stilte 528 utstillere ut maskiner og utstyr.

Til tross for at de fleste av de over hundre produktnyhetene var vist på årets Bauma, var det allikevel både produkt- og firmanyheter som ble presentert for første gang i løpet av de tre dagene messen ble arrangert.

Blant utstillerne var flere norske firmaer representert og det var en god del nordmenn blant de besøkende.

I følge Carina Tegelberg, markedssjef hos arrangøren, har MaskinExpo blitt kjent som den "levende" messen, hvor de besøkende ikke bare kan se på maskinene, men også prøvekjøre. Flere av utstillerne hadde egne demofelt hvor dette lot seg gjøre.

I tillegg var det avsatt et eget område hvor veteranmaskinforeningen demonstrerte gamle maskiner. Tegelberg kunne fortelle at da MaskinExpo ble arrangert for første gang i 1983, besto messen av 50 utstiller.

Opp gjennom årene har den gradvis blitt større og for tre år siden ble messen flyttet til Barkarby flyplass. Som utstillingsområde er plassen ideell, med tanke på nærheten til både Arlanda flyplass og Stockholm sentrum, og at mesteparten av området er belagt med betong og asfalt.