Renault Trucks Cape to Cape

Siden begynnelsen av mars har en ekspedisjon fra Renault Trucks vært på ekspedisjon fra Kapp til Kapp. Nå er vår egen mann, Knut Viggen, med på turen fra Tyrkia til Syria.

Renault Kerax cape to cape bro karavane

Renault Kerax cape to cape bro karavane

Publisert Oppdatert
Etter starten på Nordkapp i begynnelsen av mars, har ekspedisjonen tilbakelagt mange mil og land. Blant annet har man krysset Russland og tvers gjennom Ukraina.

Så gikk turen langs Svartehavet. Ekspedisjonen avsluttet mars med avstikkere til Romania og Bulgaria. Mens Kiev-etappen vil bli husket for den varme velkomsten, var den ukrainske hovedstaden et reelt vendepunkt i Renault Trucks sin ekspedisjon.

Stafettpinnen mellom første og annen fase ble overlevert, denne gang til et 100 % fransk sjåførteam. Retning Romania: Det krevde en viss tålmodighet å forlate Ukraina, mens det kun tok 30 minutter å komme inn i Romania. Lange ventetider ved grenseovergangene er nå kun historie - lenge leve EU for det!

Cape to Cape-ekspedisjonen har også gjort unna Draculas land, Transilvania. Dette er et fantastisk flott fjellområde med skoger som leverer det fineste tømmer. Tømmer er faktisk grunnlaget for det lokale livet her, for både innbyggere, arbeidsplasser og industrien. Cape to Cape-konvoien listet seg helt opp til snøgrensen og gjennom noen voldsomme snøbyger, noe som er velkjent på denne årstiden. Både Kerax og Sherpa fungerte godt her, denne gang ved kjøring på nysnø. De rumenske veiene er i og for seg gode, men svingete og smale, så forsiktighet var påkrevet.

I Ruse, Bulgaria, gjorde karavanen sitt første stopp siden St. Petersburg for å tanke AdBlue. Bulgaria er som Romania, et land i rask utvikling. Renault Trucks i Sofia hadde arrangert en fornem velkomst for Cape to Cape-teamet. Blant annet var personalet med bannere i stort antall klar til å ønske konvoien velkommen. Bulgaria og Romania er naboer, og innbyggerne viste en ekte interesse og ga konvoien en flott mottagelse. Men dermed stopper også likhetene. De to kulturene er svært forskjellige, også når det gjelder måten de håndterer transportsektoren på. Med en stans i Sozopol gjorde Cape to Cape-teamet seg klar til å forlate Bulgaria og fortsette til Tyrkia og Istanbuls severdigheter. Den europeiske delen av turen er slutt.

Nå har ekspedisjonen kjørt videre fra Tyrkia med retning Syria i Midtøsten.

Med på denne strekningen er tungt.no-medarbeider Knut Viggen, som er redaktør i AnleggsMagasinet.

Han vil presentere en utførlig rapport både her på tungt.no og i AnleggsMagasinet. Ønsker du å følge ekspedisjonen på nettet? Da klikker du deg inn her for å følge med ekspedisjonen videre.