23948sdkhjf

Renault Trucks på Norges-turné

Først �?gjorde�? de Danmark, så Finland og nå har de tatt Norge. Flere steder i Norge har hatt besøk av et knippe anleggsbiler fra den franske lastebilprodusenten.

Modellene Premium Lander og Kerax er Renault Trucks satsning mot anleggsbransjen. Det var også disse to modellene som var hovedattraksjonen da den norske lastebilforhandleren var på turné. På en av årets første vinterdager i Drammensområdet ankom Renault-bilene Gevelt Grustak i Mjøndalen. To Premium Lander og en Kerax sto til disposisjon for prøvekjøring. Lasse Steiner hos Renault Trucks Norge forteller at de har vært på veien i litt over fire uker før de ankom Mjøndalen. Oslo, Sarpsborg og Trondheim er allerede besøkt.

Påbygg

De to Lander-modellene er begge motorisert med DXi1-motorer som yter 460 hk ved 1900 o/min og har maks dreiemoment på 2200 Nm fra 950 til 1400 o/min. Akselkonfigurasjonen er 8x4 for begge og begge er utstyrt med Renaults automatiserte gearkasse Optidriver +. Bilene er bygget opp med henholdsvis betongtrommel fra Stetter og treveis tipp fra Meiler Kipper. Betongtrommelen rommer 9 m3 og nyttelasten er oppgitt til 18.800 kg, mens for bilen med Meiler Kipper-påbygget er nyttelasten 18.500 kg.

Kerax-modellen er nok den som er mest interessant for norske kunder. Den er motorisert med DXi13-motoren som yter 520 hk fra 1450 til 1900 o/min. Maks dreimoment er 2550 fra 1050 til 1450 o/min. Denne har også den automatiserte gearkassen Optidriver+ og akselkonfigurasjonen er 6x4. Påbygget er dumperkasse fra Istrail.

- Vi leverer godt med påbygg for tiden og metaliseringen vi begynte med for en tid tilbake beskytter veldig godt mot rustangrep, sier Morten Langeand hos Istrail. Etter at selskapet begynte med metaliserings-prosessen av hjelperamma og undersiden av dumperkassa gir de tre års rustgaranti på de behandlede flatene.

Etter demoen i Mjøndalen satte Renault Trucks kursen vestover mot Bergen for å vise frem anleggsbilene for bransjen i vest.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.117