23948sdkhjf

Risa kjøper 635 tonn maskiner:: Risa har kjøpt 635 tonn Volvo-maskiner

Ny storkontrakt mellom Risa-Gruppen og Volvo Maskin med 11 maskiner fra 35 til 95 tonn

Risa Service AS har igjen inngått en ny stor kontrakt med Volvo Maskin AS.

Leveransen består av elleve større maskiner fra 35 tonn, hvorav to tipptrucker med 65 tonn nyttelast som skal leveres til steinbruddet i Rekefjord.

Integrert i dette er også et tettere samarbeid om teknologi, kompetanse og utvikling, samt synergier av dette ved Risas lærlingesenter på Eikeland Gård.

Risa har et langvarig samarbeid med Volvo. Historien strekker seg helt tilbake til oppstarten for 70 år siden og pionertiden med Åkerman gravere. De siste 5 årene har Risas maskinpark bestått av over 90 prosent Volvo. Den nye avtalen som nå er inngått, forsterker dette samarbeidet og bringer det videre i et enda mer integrert partnerskap.

Rekefjord øst og vest

Risa har lenge driftet steinbruddet Rekefjord øst. Fra februar 2019 tar selskapet også over Rekefjord vest.

I forbindelse med dette kreves en helt ny maskinpark. Ordren til Volvo består av to Volvo R70D tipptrucker med 65 tonn nyttelast, videre to A60H rammestyrte dumpere med 55 tonn nyttelast, fire gravemaskiner på henholdsvis 50 tonn og 75 tonn, to hjullastere på 55 tonn, samt en på 35 tonn.

EC950EL

Volvos nye 95-tonns beltegraver EC950EL vil også være en del av pakken. Totalt snakker vi om 635 tonn med «tunge» maskiner.

Alle maskinene skal tilfredstille Euro steg IV normen, står det i pressemeldingen.

Videreutvikling av CareTrack

En viktig del av leveransen er et samarbeid mellom Volvo og Risa om å videreutvikle flåtestyringen av maskinene i Rekefjord basert på input fra CareTrack. Volvo Performance Services samler alle typer maskindata og lar deg overvåke drivstofforbruk, lasteffektivitet, sykluser, overlastandel med mer. Basert på fornuftige KPI-er og tett coaching av medarbeidere er målsettingen at dette skal bidra til å redusere dieselforbruk, slitasje og utslipp, med andre ord forbedre maskinøkonomien og gi økt bærekraft også i forhold til miljøet.

Eikeland Gård

Som et ledd i prosjektet inngår også et tettere samarbeid om lærlingeutvikling og coaching av maskinførere ved Risas kompetansesenter på Eikeland Gård. Her vil Volvo gå inn både med teknisk utstyr, instruksjonsmateriell og maskiner slik at det kan bli et kompetansesenter også for Volvos egne medarbeidere.

Fornøyd direktør

- For Volvo er den nye avtalen med Risa-Gruppen en milepæl, sier adm. direktør Gunnar Thorud i Volvo Maskin AS.

- Dette er den største kontrakten i selskapets historie. Et tett og godt samarbeid med en stor aktør som Risa-Gruppen er selvfølgelig meget viktig for oss, og vi går tungt inn i dette for å oppfylle alle intensjoner. Avtalen inneholder både en betydelig verdi i form av maskinleveranse, men også interessante og spennende prosjekter med å videreutvikle og forbedre vår eksisterende teknologi og skape goodwill og klima for Volvo hos nye generasjoner maskinførere.

- Derfor er ikke minst samarbeidet om lærlinge- og kompetansesenteret på Eikeland Gård noe vi er glade for å få til.

- Og så skal det ikke fornektes at det er tilfredsstillende også å kunne levere to tipptrucker i Norge.

- Dette er de to første maskinene vi leverer av denne størrelsen her til lands og viser at vi er konkurransedyktige også når det kommer til det virkelig tunge utstyret, sier Gunnar Thorud.

Abonner på AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126