River bru med ny 70-tonner

Fredag 20. mai ble den første av to nye 70-tonns Cat rivemaskiner levert til entreprenøren Dokken AS. Allerede mandag var DEM70 i sving med rivingen av Tømte bru på Eidsvold.

Dokken AS har oppdraget med å rive og fjerne Tømte bru på Eidsvold.

Dokken AS har oppdraget med å rive og fjerne Tømte bru på Eidsvold.

Publisert Oppdatert

Pon Equipment AS inviterte til maskinoverrekkelse før helgen. Dokken AS er en stor riveentreprenør og viktig kunde, samtidig som dette var første DEM70 som noen gang er levert i Norge. Neste uke kommer en tvillingbror på plass - til samme firma.

De tre første bokstavene står for Demlome, et fransk selskap som har spesialisert seg på skreddersøm av Cat-maskiner for riving og demolering. Blant annet har franskmennene levert en hev- og senkbar førerhytte, hydraulisk bedbart understekk og riveaggregat. Maskinene er levert med rivebom som kan brukes på begge de to maskinene, samt kort bom på hver av de to maskinene.

Les også: Pon Equipment på veien

Rivehøyde er 26, 29 og 31 meter, de to siste lengdene oppnås med bomforlenger på 3 og 5 meter. Maksimal verktøyvekt for riveaggregatet er 3 tonn. - Maskinen fungerer meget bra, virker det som, sier Helge Opheim, som er ansvarlig for Industri og avfallssegmentet hos Pon Equipment AS. Opheim besøkte entreprenøren "on location" mandag.

Cat-selgeren kan glede seg over at Pon etter hvert har skaffet seg en solid posisjon i dette markedet. - Vi har en hyggelig markedsandel, sier Opheim, som forklarer suksessen med at Pon har maskiner (Caterpillar) som egner seg godt for dette formålet og at de har jobbet bra med industrimarkedet over flere år.

- For tiden er det et voldsomt trøkk. Det er mye som skal rives rundt omkring i landet, både det som er gammelt og det som ikke er fullt så gammelt. Brua som rives på Eidsvold er jo ikke mange årene, men nå må den vekk for å gi plass til ny firefektsvei, sier Helge Opheim.

DEM70 er for øvrig bygget på en Cat 345C som basismaskin. Den er levert med opplegg for støvdemping, generator, magnet, OilQuick HK-fester samt knuse- og sorteringsverktøy.

Les også: Skreddersydd for tømmerhåndtering

Les også: Skal vinne kampen om småmaskinmarkedet