Rosendal- Gruppen overtar Doosan- og Bobcat-importen

Etter jul har det svirret rykter i markedet om flere viktige importørendringer. Nå løfter Rosendal Maskin AS på sløret. Eierne av Rosendal, Rosendal-Gruppen, oppretter et helt nytt selskap, Doosan Bobcat AS, som skal ta seg av importen av alle Doosan-konsernets produkter i Norge. Det vil si både Moxy, Bobcat og Doosan.

Ole Marius Rosendal

Ole Marius Rosendal

Publisert Oppdatert

Rosendal Maskin AS har til nå vært importør av anleggs- og servicemaskiner fra engelske JCB, i tillegg til å være Moxy-forhandler med mange store norske veientreprenører på kundelisten..

Bobcat-agenturet har ligget nede etter at Tensor Maskin AS kastet inn håndkledet rett etter Dyrsku'n i fjor.

Doosan-agenturet har vært på hendene til Trondrud Maskin AS.

Doosan kjøpte Moxy i fjor høst og har ønsket én importør for alle sine varemerker i Norge. - Vi ble i denne forbindelse kontaktet og fant dette meget interessant, sier Ole Marius Rosendal i Rosendal Maskin A/S, i en pressemelding selskapet sendte ut i dag, mandag 23. februar.

Det nye selskapet i Rosendal-Gruppen får et produktspekter som omfatter gravemaskiner fra 1,5 til 52 tonn og lastere fra én til 21 tonn, i tillegg til leddstyrte Moxy-dumpere. Søsterselskapet Rosendal Maskin AS skal fortsette å ta seg av importen av anleggs- og servicemaskiner fra JCB.

- I et tøft marked er det viktig å ha flere bein å stå på. Disse to nye varemerkene vil gi Rosendal Gruppen en bedre plattform på tross av nedgangstidene, forteller Ole Marius Rosendal.

Doosan og Bobcat er to av verdens mest anerkjente anleggsmaskinprodusenter. Doosan er markedsleder i Asia og nummer fire i verden når det gjelder produksjon av gravemaskiner og hjullastere. Bobcat er ved siden av Caterpillar kanskje verdens mest kjente "brands" på anleggsmaskinsiden og Bobcats kompakte og velkjente hjullastere har gitt navn til en hel produktgruppe.

Doosan Bobcat A/S skal selge både nye og brukte Doosan og Bobcat-maskiner, samt leddstyrte dumpere fra Moxy (by Doosan). Doosan Bobcat A/S får eneansvar for salg av Moxy i Norge.

B. Aandal Anleggsmaskiner AS, med hovedkontor i Molde og salgs- og servicepunkter fra Bergen til Hammerfest, blir forhandler og skal dekke samme område som i dag.

Delelager, verksted og serviceorganisasjon samles nå i Rosendal Maskin A/S. - Ved å forene våre ressurser, får vi en langt bedre mulighet til å serve våre kunder, avslutter Ole Marius Rosendal.

Endringene trer i kraft fra 1. mars.