Rosendal Maskin blir nytt markedsnavn for Doosan Bobcat

Rosendal-gruppen etablerer nå Rosendal Maskin som felles markedsnavn for selskapene Doosan Bobcat AS og Rosendal Maskin AS.

Ole Marius Rosendal

Ole Marius Rosendal

Publisert Oppdatert

Hittil har Doosan, Bobcat og Doosan Moxy anleggsmaskiner blitt markedsført gjennom Doosan Bobcat AS. JCB anleggs- og servicemaskiner har blitt markedsført under Rosendal Maskin AS sammen med delelager, verksted og serviceorganisasjoner.

Heretter vil alt bli markedsført under navnet Rosendal Maskin. Dermed blir det også Rosendal Maskins logo som blir synlig i markedet. Imidlertid vil Rosendal-gruppen beholde to adskilte selskaper med foretaksnavnene Doosan Bobcat AS og Rosendal Maskin AS, så dette er en markedsmessig endring for å dra nytte av Rosendal Maskins navn og logo som har blitt godt etablert gjennom de siste 25 årene.

- Vi er svært fornøyde med resultatene etter det første året med Doosan. Til tross for generell nedgang i markedet opplevde vi en omsetningsøkning, sier daglig leder Ole Marius Rosendal.

- Vi har tro på at slagkraften ut i markedet vil bli enda større dersom vi utnytter synergieffekten vi får ved å profilere alle våre virksomheter gjennom merkevaren Rosendal Maskin. Dessuten blir det enklere for kundene å forholde seg til oss med én tydelig avsender, fortsetter Ole Marius Rosendal.

Det er ett år siden Rosendal inngikk en avtale med koreanske Doosan som gjorde selskapet til eneforhandler i Norge. Doosan er verdens fjerde største produsent av gravemaskiner og hjullastere, og eier i tillegg både Bobcat som er velkjent for sine kompakte hjullastere, og den norske kvalitets-produsenten Moxy som leverer ledd-dumpere. Rosendal Maskin er i dag en betydelig aktør i det norske markedet med en maskinpark som dekker alle sider av en maskinentreprenørs behov.