Rydder snø i Dubai

Catepillars 247B2 er velegnet til å rydde snø, i ørkenen.

Cat 247B2

Cat 247B2

Publisert Oppdatert

Anlegget (resorten er vel det mest dekkende, men vi snakker norsk på disse breddegarder enda) er bygget i Dubai for kort tid siden og inneholder et komplett alpint skianlegg med hele 5 bakker.

Her har operatørene valgt å bruke Catepillars modell 247B2 til "snørydding" innendørs.

Det setter blant annet spesielle krav til beltene og fjæringen på slike kjøretøy, noe Ski Dubai er det første til å påpeke.

Cat 247B2 styres enkelt med joystick og har en utforming av cockpiten som blant annet gjør det lett å "holde seg fast" med både ben og armer i de bratte skråningene.

Bratte bakker

247B2 kan klare seg i hele 18 graders helling, 3:1 er såpass bratt at det er et poeng å kunne støtte seg med benene, da er det som du forstår vanskelig å bruke modeller som er utstyrt med pedaler.

Catepillar 247B2 bruker en ganske spesiell torsjons-fjæring, noe som gjør at grepet i den løse snøen blir optimalt via beltene. Bakkeklaringen og størrelsen på beltehjulene ble også vurdert som optimalt for å kunne rydde snø i områder som vanligvis har 35 og 45 grader i luften og aldri er under 20. Men det er jo utendørs. Inne i Ski Dubai er det konstant minus 1,5 grader.