23948sdkhjf

- Salget hos Volvo Maskin har gått over all forventning

- Salget i år har gått over all forventning. Men året er ikke slutt, vi ser ikke bort fra at vi vil nærme oss 1200 maskiner innen året er omme, forteller markedssjef David Kristianslund hos Volvo Maskin. Torsdag feiret de at nymaskin nummer 1000 ble levert.

Maskin nummer 1000 var en L90G hjullaster som havner hos Vestfoldfirmaet Kjeldaas AS - en bedrift med 38 ansatte som bl.a. er en stor aktør innen høvling og avretting for asfalt. L90 G er forøvrig ny av året og var med på å komplettere G-serien.

I 2011 solgte Volvo Maskin 850 nye og 450 brukte maskiner og da vi snakket med Kristianslund like over nyåret spådde han vekst i 2012.

- Går det mot all time high i år?

- Ja, rekorden fra 2007 og 2008 står for fall. I 2007 solgte vi 1147 og i 2008 solgte vi 1148 maskiner og da krisen kom, sa vi at vi nok aldri ville havne der igjen. Det synes vi var like greit, men nå er vi jammen der igjen, ler Kristianslund. Vi har også tatt markedsandeler, forteller han fornøyd.

Gravemaskinsalget øker mest

Det har vært mye innbytte i løpet av året og når det gjelder brukte maskiner, ligger de an til å selge omkring 550 enheter i år.

Økningen er høyest på gravemaskinsalget, der Volvo Maskin opplever en oppgang på 60% i forhold til fjoråret. Det er beltegravere som øker mest, noe som er naturlig ettersom det var dette segmentet som tapte mest under finanskrisen.

Tipper liten nedgang i salg - men ikke i anleggstakt

Allikevel er salget jevnt fordelt over landet og når det gjelder maskingrupper og størrelser, kan Kristianslund fortelle.

Når det gjelder neste år, er det verre å spå. - Vi tror nok at salget skal noe ned. Det vi ser nå er nok et etterslep etter lavt salg fra 2009. Vi tipper en nedgang på 15% neste år. Når det er sagt, tror vi helt sikkert at anleggstakten skal opp, avslutter Kristianslund.

Han skal sikkert ut og spise mer kake.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094