23948sdkhjf

Samarbeid i nord

Bedrifter må delta på den internasjonale konkurransearenaen for å kunne overleve i framtida. Mulighetene er ofte større når bedriftene samarbeider i klynger og nettverk om innovasjon, kompetanseutvikling og internasjonalisering.

Mineralklynge Nord er plukket ut som en av sju nye næringsklynger som får status som Arenaprosjekt i dag. De sju regionale klyngene ses på som svært lovende, og vil bidra til å utvikle et moderne og konkurransekraftig norsk næringsliv.

Aktørenes samhandling i Mineralklynge Nord skal bidra til:

· Et sterkt og varig samarbeid, nasjonalt og internasjonalt

· Økt innovasjon, lønnsomhet og verdiskaping i mineralnæringen

· Økt kompetanse og forskningsinnsats i næringen

· Redusert negativ påvirkning på miljø

Klyngen består av 30 aktører som har skrevet partneravtale:

· 20 mineralbedrifter i Nordland, Troms og Finnmark

· FoU- og utdannings miljøer regionalt, nasjonalt og internasjonalt

Viktige støttespillere i prosjektet er offentlige utviklingsaktører (fylkeskommunene, fylkesmannen i Nordland, Innovasjon Norge, Norges forskningsråd, SIVA) samt interesseorganisasjoner (LO, NHO, EBA, Norsk Bergindustri, Maskinentreprenørenes forbund).

Fakta om Arena-programmet

Arena-programmet tilbyr finansiell og faglig støtte til langsiktig utvikling av regionale næringsmiljøer. Formålet er å stimulere til økt innovasjon og styrket konkurranseevne i miljøene.

Prosjekter i programmet skal være basert på samspill og samarbeid mellom nærings-aktører, FoU- og utdanningsaktører og offentlige utviklingsaktører. Utgangspunktet skal være et klart uttrykt potensial for økt verdiskaping.

Prosjektene skal være solid forankret hos de ledende bedriftene i miljøet. Arena-programmet eies av Innovasjon Norge, Norges forskningsråd og SIVA med Innovasjon Norge som hovedansvarlig for gjennomføring av programmet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156