Samarbeidsavtale Cramo – Volvo Maskin

Norges største utleieselskap, Cramo, samarbeider med Norges største maskinimportør Volvo Maskin på anleggssiden. 27 maskiner ble tatt ut og levert i fjor og det blir neppe færre i 2011.

Adm. direktør i Volvo Maskin AS, Jon Vislie og adm. direktør i Cramo AS, Finn Løkken, er godt fornøyd med samarbeidet.

Adm. direktør i Volvo Maskin AS, Jon Vislie og adm. direktør i Cramo AS, Finn Løkken, er godt fornøyd med samarbeidet.

Publisert Oppdatert

Bare for få år tilbake ville et slikt samarbeid vært unaturlig - for ikke å si umulig. Inntil 2006 eide Caterpillar og Pon Equipment deler av Cramo. Disse andelene ble da overtatt av finske Rakentajain Konevuokraamo. I dag er Cramo-konsernet ett av Europas ledende utleieselskap, faktisk det nest største etter oppkjøpet av Theisen Baumaschinen nå i januar 2011.

Ledende

På anleggssiden er Cramo allerede markedsledende. I konsernsammenheng dreier det seg om 3500 maskiner fordelt på 11 land. I Norge er det i dag rundt 600 maskiner tilgjengelig for utleie til anleggskunder gjennom Cramo-systemet. - Det er de siste 10-12 årene at anlegg er kommet. Det startet med at vi kjøpte opp de lettere anleggsmaskinene til Hæhre. Det innledet et langvarig samarbeid. Vi har også avtaler med andre store entreprenører, som Reinertsen og Mesta, som vi også har en hovedavtale med, forklarer adm. direktør i Cramo AS, Finn Løkken.

To valg

Etter hvert er Cramo blitt kjent for å ha et godt og profesjonelt system på utleievirksomheten til anleggsfolket. Blant annet er bedriften miljøsertifisert (ISO 9001). Og som en stor utleieaktør kan Cramo velge på øverste hylle blant maskinimportørene. - I konsernet er det en policy med to hovedleverandører på hver maskintype. Det gir kundene valgmuligheter. Og vi ønsker å samarbeide med de beste, sier produktsjef hos Cramo AS, Lars Nyløkken.

Utleie vokser

Volvo Maskin har i flere år vært Norges klart største maskinleverandør. 14.000 enheter med Volvo-logo går på norske anlegg i dag, forteller Jon Vislie, adm. direktør i Volvo Maskin AS. - Historisk sett har det i Norge vært en kultur på at en entreprenør skal eie sine egne maskiner. I Norge er vi veldig der, men vi ser jo at ting endrer seg. Utleie blir mer og mer aktuelt, sier Vislie.

27 maskiner

Maskinene som Volvo Maskin har levert i 2010 er fra 14 til 18 tonn både på hjul og belter. Volvo Maskin dekker hele landet med servicenettet sitt og bare på servicesiden jobber det rundt 350 personer. Volvo-sjef Jon Vislie, tror servicetilbudet betydde mye for Cramos valg av samarbeidspartner. - Jeg tror også de vil like maskinene. Miljømessig har vi maskiner som er veldig langt fremme og mange av dem konstrueres og produseres i Norden og Europa blant annet med tanke på å skulle tilfredsstille et nordisk marked med krevende forhold og kunder.

Adm. direktør i Volvo Maskin AS, Jon Vislie og adm. direktør i Cramo AS, Finn Løkken, er godt fornøyd med samarbeidet. I 2010 ble det levert ut 27 maskiner fra 14 til 18 tonn med Volvo-logo på.