Sandnes - Stavanger ble fjorårets anlegg

Dobbeltsporet Sandnes – Stavanger er kåret til årets anlegg i Norge i 2009. Jernbaneanlegget vant i tett konkurranse med Sila-anlegget i Narvik og E6 Assurtjern – Vinterbro.

Vegutbygging vil bidra til regionforstørring og regional utvikling. Eksempelvis vil utbygging av E39 på Vestlandet knytte Bergen, Haugesund og Stavanger bedre sammen.

Vegutbygging vil bidra til regionforstørring og regional utvikling. Eksempelvis vil utbygging av E39 på Vestlandet knytte Bergen, Haugesund og Stavanger bedre sammen.

Publisert Oppdatert

Vinneren ble offentliggjort på Byggegallaen som ble arrangert i forbindelse med Byggedagene 10. - 11. mars på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo. Bygg.no melder at det ifølge juryen var sterk konkurranse om tittelen i år, og de brukte lang tid på både nominasjonen og på å komme frem til vinneren.

Juryens begrunnelse for valget av årets anlegg var blant annet den klare samfunnsnytten. Det har også vært godt samarbeid mellom byggherre og entreprenør, som har bidratt med gode løsninger. Forholdet til kommunene og naboene har vært meget godt gjennom en lengre byggeperiode. Anlegget er gjennomført uten store inngrep i omgivelsene og med ett godt HMS-resultat, heter det videre i begrunnelsen.

Det var prosjektleder Sverre Nergaard i T. Stangeland Maskin som mottok prisen. Stangeland hadde hovedentreprisen på tre av fire etapper på dobbeltsporet, den siste etappen var det Veidekke som sto for.

Utbyggingssjef Ole Konttorp er svært fornøyd med utmerkelsen og forteller til jernbaneverkets nettsider at han også har inntrykk av at utmerkelsen er tatt godt i mot lokalt. Konttorp mener at dette er en understrekning av at Jernbaneverket tilhører elitedivisjonen når det gjelder utbyggingsprosjekter. - Dette er et kvalitetsstempel som det er bra å ha med videre, sier Konttorp og legger til at kvalitet er spesielt vektlagt som et kriterium i utvelgelsen.