Satser i Russland

Med stadig økende økonomisk vekst i Russland, er stormakten i øst blitt et satsningsområde for mange vestlige selskaper, deriblant flere norske. Nå i høst åpnet Ølen Betong en ny betongfabrikk i Murmansk.

Publisert Oppdatert

For snart ett år siden kjøpte Ølen Betong en tidligere betongfabrikk i Kola kommune, like utenfor Murmansk by. Atle Berge som er generaldirektør for Ølen Betong sitt russiske selskap, har ledet satsningen i Murmansk og stått i spissen for et betydelig renoverings- og oppgraderingsarbeid ved den gamle fabrikken, i tillegg har han ledet etableringen av et nytt betongblandeverk. Den store produksjonshallen er pusset opp og rommer nå både verksted for kjøretøy og elementfabrikk.

Conmix, høykapasitetsblandeverket som var hovedverket ved den store betongleveransen til Snøhvit-utbyggingen, er flyttet til Murmansk og er satt opp på industritomten. Her finnes komplett laboratorium, kontrollrom, sementsiloer, lager for tilslag og alt som skal til for å være en profesjonell leverandør av ferdigbetong til større oppdrag i Russland. I tilknytning til fabrikken er det etablert et kontorbygg som er sammensatt av moderne brakker fra Norge, og som inneholder møterom, ekspedisjon og mulighet for innkvartering

Selskapet har kjøpt et tomteområde på 75 mål og selv anlagt en kilometer med vei til anlegget. Så langt har Ølen Betong satset rundt 45 millioner kroner på betongfabrikken.

- Den offisielle åpningen av anlegget var 10. september, men vi produserte betong ved fabrikken før den tid. Blant annet for å få ferdig vår egen fabrikk, sier Steinar Skartland, markedssjef hos Ølen Betong. Allerede første produksjonsmåned hadde fabrikken levert ca. 2000 m3 betong, noe som tyder på at det var behov for en ny betongfabrikk i området.