Satser på slangecontainere

Tess er på offensiven med nye komplette slangeverksteder i containere. Anleggsentreprenører ønsker i stadig større grad en pålitelig og effektiv forsyningsløsning ute på anleggene. Med et dusin flunkende nye ConTess er Tess i stand til å utplassere containere på kort varsel.

Publisert Oppdatert

Slangebrudd og slangetrøbbel betyr nedetid og økonomiske tap for en anleggsentreprenør. Det er derfor vanlig å la slangepresser være en del av vedlikeholdsapparatet ute i anlegget. Nedetid på maskiner blir dyrere og dyrere, ettersom konkurranseutviklingen har ført til stadig større krav til effektivitet og fremdrift. Nivået på de løsningene entreprenørene har valgt for å sikre seg nye slanger har variert mye. Det forteller Tess i en pressemelding til AnleggsMagasinet.

Kortere ventetid

Hensikten med å bygge opp en containerpool er at kunden skal tilbys en ferdig løsning uten nevneverdig ventetid. Våre 20 fots containere er synonymt med innredede slangeverksteder og rommer plass for kundetilpassede slanger, i tillegg til reoler for fittings og annet slangetilbehør, forteller prosjektkoordinator Ole Kristoffer Syvertsen i Tess as. Poolen skal dekke opp for forventet etterspørsel, og vel så det.

Ansvar for kunden

ConTess er et forsyningskonsept for å etablere system og orden på slangebytte og hydraulikkfittings. De nye containerne er konsekvent innredet med fabrikknytt utstyr. Slangestativer, kappemaskin, arbeidsbenk, slangepresse og mer. Reolene i containeren sluker alt av fittings og slangetilbehør som entreprenøren finner det nødvendig å ha. Utrustningen er standardisert, men kan også skreddersys etter behov. Poolen består for øyeblikket av flere titalls containere, og i disse dager anskaffes det et dusin nye.

En viktig del av ConTess er at det nærmeste lokale Tess-senter skal ta et ansvar for kunden. Dette betyr tett oppfølging og faste inspeksjoner og etterforsyninger av slanger, fittings og rekvisita. ConTess betyr også et stående tilbud om å gi kurs i slangepressing, dersom det er vedlikeholdsfolk i anlegget som ikke har erfaring med pressing, eller føler at de trenger mer opplæring.

Som en av landets største leverandører av drifts- og vedlikeholdsprodukter, med over 30 000 unike varelinjer i sortimentet, satser Tess videre på typiske lagercontainere for anleggsformål.

-Vår ambisjon er å spille rollen som den fleksible leverandøren, som kan ta ansvaret for en stor del av forbruksmateriellet og vedlikeholdsutstyr på et anlegg. Dette har vi gode forutsetninger for, og med våre forsyningsløsninger er vi sikre på at vi kan bidra til større lønnsomhet, forklarer Syvertsen.

Ny slangecontainer fra Tess på vei til et anleggsprosjekt på Svalbard.

Ny slangecontainer fra Tess på vei til et anleggsprosjekt på Svalbard.