Seks Volvo-maskiner til Nesodden

Entreprenørfirmaet Svein Tyreng AS har aldri tidligere hatt maskiner fra Volvo. Etter å ha lånt en demomaskin i noen dager, bestilte selskapet like godt seks nye maskiner av Volvo-selger Dag Bjørnar Dønnum Jensen.

Publisert Oppdatert

De senere årene har oppdragsmengden for entreprenørfirmaet Svein Tyreng AS økt betraktelig og nye maskiner måtte anskaffes. Firmaet fra Nesodden i Akershus, vurderte flere merker og avgjørelsen om å kjøpe Volvo ble blant annet tatt etter ønsker fra maskinførerne.

- Vi har flere maskiner fra blant annet Hitachi og Komatsu, og vi vurderte flere merker før valget falt på Volvo, sier Jan Øyvind Tyreng, daglig leder i Svein Tyreng AS. Firmaet har aldri tidligere hatt maskiner fra den svenske produsenten, men etter å ha prøvekjørt en demomaskin var det flere av maskinførerne som ønsket seg Volvo.

- Selgeren hos Volvo Maskin, Dag Bjørnar Dønnum Jensen, ordnet det slik at vi fikk låne en fullrigget demomaskin. Det de fleste maskinførerne likte spesielt var utformingen av hytta og kjørekomforten, sier Tyreng. At demomaskinen ble skikkelig prøvd ut var det ingen tvil om. Da prøveperioden var over sto timetelleren på 250 timer.

Leveransen fra Volvo består av fire beltegravere, en EC35c, to EC210c og en EC240c, en EV160c hjulgraver og en L90F hjullaster. Alle graverne er levert med tiltrotator, HK-feste, pusse- og graveskuffe. To av maskinene er også levert med maskinstyringssystem fra Topcon.