Sjåførfokus fra Volvo

Bli med på konkurransen Super Eco Driver 2009” og vinn en minigraver fra Volvo. Dermed er det duket for nok en sjåførkonkurranse, denne gangen iscenesatt av Volvo-importøren som nå har satt skikkelig fokus på sjåføren. Samtidig velger Scania å legge Young European Truckdriver-konkurransen på is.

volvo minigraver gravemaskin grave

volvo minigraver gravemaskin grave

Publisert Oppdatert

At Volvo nå setter fokus på sjåføren er noe vi setter stor pris på. Ingen lastebiler fungerer særlig godt uten sjåfører, og gode sjåfører er det beste bidraget både for bransjen, miljøet og økonomien. Nettopp derfor passer det godt med en økonomikjøringskonkurranse som "Super Eco Driving 2009", som for øvrig har undertittelen "Spar diesel med Volvo".

Dette er ikke en europeisk konkurranse, men en nordisk. De tre beste fra hvert av de nordiske landene inviteres til en nordisk finale. Har du alltid ønsket deg en egen gravemaskin bør du melde din interesse - førstepremien i den nordiske finalen er nemlig en Volvo minigraver. Da blir det fritt fram for drenering rundt eget hus, samt alle naboenes (hvis de tør?).

De beste i hver region blir premiert, alle som kommer til landsfinalen blir også premiert, men ønsker du deg en minigraver må du altså vinne den nordiske finalen. Med så mange gode yrkessjåfører vi har her i landet, er det ikke en utenkelig tanke. Innledningsvis arrangeres konkurransen som en lokal aktivitet ved Volvo-anleggene rundt om i landet. En løype i nærområdet er på forhånd kjørt opp. Turen tar 15 til 20 minutter og forbruket registreres ved hjelp av Volvo Dynafleet. Forhandlerne stiller demobil til rådidighet, fortrinnsvis en FH med 13-liters motor og I-Shift. Fra hvert arrangørsted sendes vinneren til en landsfinale som arrangeres av Volvo Trucks.

Landsfinalen er planlagt arrangert til høsten. I følge Volvo er målet med konkurransen å sette fokus på hvor viktig det er å kjøre drivstofføkonomisk. De som kjører økonomisk sparer ikke bare diesel og miljøet, de bidrar også til mindre slitasje på kjøretøyet, samt bedre trafikksikkerhet. At Volvo nå setter fokus på sjåføren og arrangerer en slik konkurranse gir vi stående applaus for. Derimot er vi ikke spesielt imponert over den andre svenske lastebilprodusenten som velger å legge årets YETD (Young European Truck Driver) på is på ubestemet tid. Slike konkurranser bidrar nemlig til å heve statusen til yrkessjåførene, noe som igjen fører til bedre rekruttering og interesse rundt transportfaget.

Hvordan melder man seg så på til Volvos Super Eco Driver 2009? Ta kontakt med din lokale Volvo-forhandler for påmelding. Lykke til!