Skal bli ledende på mobile verk

Med overtakelsen av selskapene Fintec og Extec for et par år siden, har Sandviks målsetning vært å bli størst på mobile knuse- og sikteverk.

Sandvik Extec knusere

Sandvik Extec knusere Foto: Njål Hagen

Publisert Oppdatert

Nå har de tidligere gule Extec-verkene og blå Fintec-verkene fått Sandviks farger, og er formelt innrullert i Sandvik-familien.

Da tungt.no var på besøk ved den tidligere Extec-fabrikken i Swadllincote, litt utenfor Birmingham, nå i slutten av juni, var ennå ikke Extec-skiltene fjernet. Innenfor fabrikkporten var allikevel det meste Sandvik, selv om det fortsatt sto noen nye Extec-verk på utsiden av fabrikklokalene. Dette var knuseverk som var produsert før de nye fargene ble introdusert og på grunn av "finanskrisen" ennå ikke var levert.

Den tidligere Extec-fabrikken er nå Sandviks engelske hovedkontor. I forbindelse med vårt besøk her, fikk vi også servert nyheten om et nytt grovsikteverk og to nye hydrauliske slaghammere.

Sikteverket har fått betegnelsen QE440 og har et siktedekk på 180 cm x 600 cm (b x l). QE440 er foreløpig kun produsert i ett eksemplar, men i følge Sandvik har de stor tro på at markedet vil etterspørre denne typen mobilt grovsikteverk.

De to nye hydrauliske slaghammerne har betegnelsene BR2155 og BR2577. BR2155 veier 1220 kg og er beregnet for bruk på maskiner fra 16 til 26 tonn. Den større BR2577 veier 1700 kg og brukes på maskiner fra 21 til 30 tonn. BR2577 er blant annet utstyrt med "soft blow sensor", som reduserer oljetrykket automatisk om man treffer løsere materialer.

Mer informasjon om de nye hydrauliske slaghammerne og Sandviks serie av mobile knuse- og sikteverk, kan du lese om i neste utgave av AnleggsMagasinet.