Skal du krasje, så gjør det med denne

Nye Ford Ranger er den første pickup noensinne som har oppnådd de maksimale 5 stjernene i Euro NCAPs kollisjonstestprotokoll.

Publisert Oppdatert

Ranger oppnådde 89 poeng for generell sikkerhet - det høyeste som er oppnådd av en pickup og ett av de høyeste poengtallene som er registrert av Euro NCAP uavhengig av kjøretøytype.

I tillegg fikk Ranger 81 poeng for fotgjengerbeskyttelse, som er det høyeste tallet Euro NCAP noensinne har tildelt et kjøretøy i denne disiplinen.

- Kjøretøysikkerhet er en kjerneverdi for Ford Motor Company og disse uavhengige testresultatene bekrefter at ikke bare er Ranger det høyest graderte kjøretøy i sin klasse, men en av de høyest graderte kjøretøy Euro NCAP noensinne har vurdert, sier Stephen Odell, styreformann og adm. direktør i Ford Europa.

Euro NCAP ble etablert i 1997 og støttes av en rekke lands regjeringer, forsikringsselskaper og forbruker- og motororganisasjoner, og er den største og mest respekterte uavhengige autoritet når det gjelder kollisjonstesting i Europa.

I tillegg til omtanken for dem som er inne i bilen, har Ranger også det nyeste utstyret for fotgjengerbeskyttelse.

Nye Ranger bruker også innovativ aktiv sikkerhet og sjåførassistanseteknologier som hjelper sjåføren til å unngå ulykker. Et standard nøkkelutstyr er Elektronisk Stabilitetsprogram (ESP) som bruker avanserte sensorer for konstant å overvåke kjøretøyets oppførsel og bidra til stabilitet og kontroll.

Nye Ford Ranger vil være tilgjengelig i Norge i løpet av første kvartal 2012.