Skanska skal bygge superhall

Publisert Oppdatert

Allerede i oktober kan det bli gravestart på Norges beste friidrettshall, forteller Stavanger Aftenblad.

Etter det Aftenbladet kjenner til, er Skanska Norge innstilt til å bygge den anslagsvis 7000 kvadratmeter store multihallen på Sandved i Sandnes.

Formannskapet i Sandnes får saken til behandling 25. august. Ingen i kommuneadministrasjonen vil bekrefte at Skanska er innstilt til jobben, men det framgår av kommunens postjournal.

Tidligere er prosjektet blitt anslått å ha en prislapp på rundt 100 millioner kroner. Ifølge prosjektleder Rolf Åsbø og seniorrådgiver Sidsel Haugen er det ingenting nytt i saken som tyder på at oppsatt framdriftsplan ikke skal holde. De tar forbehold om at det interkommunaleprosjektet blir godkjent i de tre kommunestyrene i Sandnes, Stavanger og Randaberg i september. I så fall kan hallen stå ferdig ved årsskiftet 2010-2011.

Tomta ligger mellom skolen og fotballbanene på Sandved.

Skanska konkurrerte med tre andre prekvalifiserte entreprenører.

Ut fra en detaljert kravliste har de tegnet og prosjektert ulike måter å løse hallbehovet på.

Navnet multihall brukes fordi det dreier seg både om en idrettshall med fulle håndballmål for Sandved bydel og i en oval rundt dette, et regionalt anlegg som folk i miljøet sier at det ikke finnes maken til i Friidretts-Norge.

Den får 200 meter med løpe-baner med doserte svinger, 110 meter sprintbane, samt treningsfasiliteter for mange tekniske friidrettsgrener.