Skanska tjener penger

Med 18 prosent lavere omsetning har Skanska nesten samme driftsresultat som i fjor. Fungerende toppsjef Petter Eiken passer på å gi ære til avtroppende Geir M. Aarstad.

Publisert Oppdatert

Med 18 prosent lavere omsetning har Skanska nesten samme driftsresultat som i fjor. Det viser halvårsresultatene fra Skanska Norge, som ble lagt fram i dag.

En milliard tilbake

Entreprenørvirksomheten omsatte for 4,747 milliarder kroner første halvår. Det er en milliard mindre enn på samme tid i fjor. Da var omsetningen 5,771 milliarder kroner. Dette til tross har de norske datterselskapene resultater som kan måle seg med dem de leverte før finanskrisa satte inn.

Driftsresultatet endte på 173 millioner kroner mot 185 millioner på samme tid i fjor. Resultat før skatt var på 199 millioner kroner.

Skanskas virksomhet i Norge består i hovedsak av entreprenøren Skanska Norge og boligutvikleren Skanska Bolig AS.

Skanska Bolig omsatte for 289 millioner kroner med et negativt resultat på 13 millioner kroner.

Færre ansatte

- Vi har hatt en god utvikling i en rekke enkeltprosjekter som bidrar til et godt driftsresultat sett i lys av nedgangen i volum. Organisasjonen er nå tilpasset et redusert aktivitetsnivå og vi har gjort en rekke grep som vil bidra til å sikre vår konkurransekraft framover, sier fungerende toppsjef Petter Eiken til tungt.no.

Eiken tok over etter Geir M. Aarstad som i juni sa opp etter 20 år i selskapet og skal arbeide i Midtøsten.

-I hvor stor grad vil du relatere resultatene til din forgjenger?

- I stor grad. Geir har vært en meget god medarbeider for Skanska, en god eksponent for den filosofien vi har: Være bevisst på investeringer, unngå tapsprosjekter i størst mulig grad. På så sett har han bidratt vesentlig til disse positive tallene.

- Positive signaler

Skanska ser ikke helt mørkt på resten av 2009:

- Vi skal ta med oss at det er positive signaler i markedet. Boligsalget er kommet i gang igjen, noe som vil føre til at nye boligprosjekter igjen vil komme i produksjon. Det er også en rekke offentlige byggprosjekter å konkurrere om.

- Men nå det er sagt: vi skal selvsagt glede oss over de positive tallene, men oppfatter dette ikke som noen sovepute. Vi har store utfordringer foran oss, ikke minst sliter vi med ordrereserven.

- Selv om priskonkurransen er tøff er anleggsmarkedet generelt godt, forteller Petter Eiken på ferietelefon fra Østfoldskjærgården.