Skanska's sikkerhetsuke pågår

Publisert Oppdatert

Skanska arrangerer hvert år en sikkerhetsuke. På samtlige av selskapets 12 000 prosjekter globalt, vies uka mellom 3. - 9. november til en sikrere arbeidshverdag for 60 000 ansatte.

- Mange av mine kolleger ute på prosjekt utsettes for risiko i sin hverdag. Skanskas sikkerhetsuke for 2008 har mottoet "Sammen for sikkerhet".

- Dette gjenspeiler hvor viktig det er at alle på våre arbeidsplasser samarbeider om sikkert produksjon. Dersom vi ikke kan arbeide sikkert, skal vi ikke arbeide i det hele tatt, sier Geir M. Aarstad, administrerende direktør i Skanska Norge til bygg.no.

Sikkerhetsuka gjelder ikke bare Skanskas ansatte, men har som mål å få med seg underentreprenører, samarbeidspartnere og leverandører i arbeidet for en sikrere hverdag. Arkitekter og rådgivende ingeniører får sjansen til å se hvordan valg av byggesystemer og løsninger påvirker sikkerheten under utførelsen.

Bygg- og anleggsbransjen er en risikoutsatt bransje, med et stort omfang av arbeid i høyden, løfteoperasjoner og bruk av maskiner og utstyr.

- Skanska tar denne utfordringen på alvor og fokuserer både på den enkeltes ansvar for egen sikkerhet, og lederansvaret for å nå selskapets mål om null ulykker. Dette målet tilsier også at de nærmeste til våre ansatte skal være sikre på at personer kommer trygt hjem fra våre prosjekt.

- Skanskas mål er null ulykker. Dette målet arbeider vi kontinuerlig med å oppnå, sier Geir M. Aarstad.