Skreddersydd for tømmerhåndtering

En ny Cat 980 H hjullaster med tømmerklo ble levert Södra Cell Tofte før påske. I sommer kommer en til.

Hjullasteren 980H som er levert til Tofte er langt fra noen standardmaskin. Den er tilpasset den tøffe arbeidshverdagen på en tømmerterminal med døgnkontinuerlig drift.

Hjullasteren 980H som er levert til Tofte er langt fra noen standardmaskin. Den er tilpasset den tøffe arbeidshverdagen på en tømmerterminal med døgnkontinuerlig drift.

Publisert Oppdatert

Årlig selger Pon Equipment AS 12-15 hjullastere av denne modellen på det norske markedet. 980 H veier 35 tonn som basismaskin. H-versjonen er en oppgradering av 980 G, som da den kom i 1996 var veldig moderne med blant annet elektrohydrauliske spaker som styrer løfteaggregatene, førerstol som fulgte bevegelsene til maskinen og enkel tilgjengelighet for vedlikehold.

H-versjonen har selvsagt fått en ny og mer utslippsvennlig motor og enda bedre førerkomfort.

Maskinen som er levert til Tofte er imidlertid ingen standardmaskin. Den er tilpasset den tøffe arbeidshverdagen på en tømmerterminal med døgnkontinuerlig drift.

Industrimaskiner stilles overfor helt andre krav enn vanlige entreprenørmaskiner, men Pon Equipment AS leverer mange maskiner til industribedrifter og har god kompetanse på dette.

Med tømmeraggregat fra svenske ABL Construction, væskefylte dekk og ekstra motvekt, blir totalvekten på Södra Cell Toftes nye hjullaster hele 45 tonn.

Tømmerdebut

Da vi besøkte Tofte var det bare gått en helg siden maskinen var ferdigmontert. Vi fikk med oss "debuten" med tømmer i kloa. - Maskinene her på Tofte går i årevis og har mange timer på telleren før de blir skiftet ut.

Siste gang de kjøpte Cat var i 1997, så det er ikke hvert år at Tofte kjøper maskin for å si det slik, men så er jo også en "spesialsydd" maskin av denne typen en stor investering, forklarer salgsingeniør med ansvar for Buskerud i Pon-systemet, Kjetil Deinboll. Den svenske tømmeraggregat-produsenten, ABL Construction Equipment AS, lager bare 1-2 slike aggregater i året.

Les mer om denne saken i neste nummer av AnleggsMagasinet (4-2011)