Slangemannen

Som mobile verktøyskrin farter bilene fra Hydroscand AS rundt i landet og skifter hydraulikkslanger som ikke orker mer av presset fra innsiden. Vi ble med Peder Torland på jobb i Rogaland.

Peder Torland

Peder Torland

Publisert Oppdatert

Hydroscand er spredt på 26 forskjellige steder over hele landet og er opprinnelig et svensk selskap som i dag har avdelinger i 12 land. Hydraulikk og koblinger er big business. Bare i Rogaland opererer seks forskjellige firma med servicebiler på dette området.

- Jeg har holdt på med dette i 10 år nå, og har lært utrolig mye, sier Peder mens han drar på seg kjeledressen. Og så hanskene, selvsagt. Oljeallergi er den store skrekken for folk i denne bransjen. Får man det er man uten arbeid.

- Vi kjører kanskje to tre timer for å komme til en kunde, så derfor er det så viktig å ha med seg alt av utstyr. Om ikke vi får gjort jobben ferdig, så er det viktig i hvert fall å kunne hjelpe kunden midlertidig når vi er der.

Peder og kollegene hans opplever stor variasjon i hverdagen. Når man tenker over det, finnes det hydraulikk i langt mer enn gravemaskiner og kraner. Plutselig står en buss, en søppelbil eller en traktor stille med slangebrudd.

- Hjullastere er det verste. Alt av slanger skal gjennom midtstyringen og mye ligger under hytta. Lekkasjesøking er ikke alltid så enkelt da. Det hender vi må gi opp og avfette og vaske alt for å finne frem til lekkasjen, innrømmer han.

I AnleggsMagasinet får du lese mer om hverdagen hos en slangemann.