Snart sesong for kantklipping

Kverneland har lansert en ny kantklipper. Modellen FHP er en 3-punktmontert klipper med parallellogram, et typisk flerbruksredskap beregnet for kantklipping av veier og grøfter, krattknusing og til pussing av beiter og andre gressarealer.

Publisert Oppdatert

FHP har fått en nyutviklet girkasse og ny rotormontering. Kraftoverføringen er basert på pto-aksling, en girkasse med innebygd frihjul og to sidemonterte reimskiver som driver kilereimer med automatisk fjærbelastet stramming, som sikrer stabil kraftoverføring til rotoren. Ved å bytte om reimskivene er det mulig å skifte fra 540 til 1.000 o/min.

Klippeaggregat er mye likt det du finner på FHS-modellen. En kraftig HD ramme og et hydraulisk betjent parallellogram skal gi en kompakt og lettbetjent maskin med stor manøvreringsevne.

FHP har en arbeidsbredde på 2,0 meter. Maksimal utsving til høyre er 275 cm fra senteret på traktoren og 98 cm til venstre. I slåtteposisjonen kan slåtteaggregatet vippes opp 90 grader og 65 grader nedover. Den nye FHP har også en ny rotordesign med diameter på 168 mm, presis balansering, og høyt rotorturtall (2.240 o/min). Det garanterer en rolig gange og stor kapasitet med lavt kraftbehov. Ut fra erfaringer med robusthet og pusseegenskaper har Felleskjøpet valg å utstyre FHP med hammerkniver som standard.