Solid markedsandel for Pon Equipment

Markedsjef i Pon Equipment, Espen Paulseth, gleder seg over solid vekst i markedsandel på anleggsmaskiner.

På bildet: F.v: Dagfinn Sand, salgssjef småmaskiner, Espen Paulseth markedssjef, Knut Bøvre, segmentsjef Bygg & Anlegg.

På bildet: F.v: Dagfinn Sand, salgssjef småmaskiner, Espen Paulseth markedssjef, Knut Bøvre, segmentsjef Bygg & Anlegg.

Publisert Oppdatert

- Vi har bygget organisasjonen stein på stein med tanke på å øke markedsandeler. Samtidig har vi hatt en utrolig sterk produktportefølje, rett pris og evne til å levere maskiner fortløpende. Tallenes tale er klar og Pon har økt sin markedsandel med mer enn seks prosentpoeng i henhold til våre egne tall, uttaler han i en pressemelding.

Ifølge MGF tallene (Maskingrossistenes forening) er Pon's vekst nesten tosifret, men i følge Pon Equipment vet de at totalmarkedet er for lavt da flere leverandører ikke rapporterer sine tall.

Maskinimportøren mener at totalmarkedet ser ut til å havne på 2950 enheter for 2011, noe som er vesentlig høyere enn man trodde på samme tid i fjor, som endte på 2285. Markedssjefen vil ikke si nøyaktig hva markedsandelen er av hensyn til konkurrentene, men tror at de større leverandørene har merket seg Pon's tilstedeværelse i år.

Veksten er jevnt fordelt på mer eller mindre samtlige produkter og Paulseth legger heller ikke skjul på at Pon's satsing på Caterpillars mindre maskiner er i henhold til planen. Neste år vil i følge Pon bli enda mer spennende. Da vil hele spekteret av E-modeller gravemaskiner fra 13 til 55 tonn, K-modeller hjullastere, B-serie leddumpere samt flere nye modeller på gravemaskiner fra 1 til 3 tonn, være på plass.

"Norge er et stort gravemaskinland og med Caterpillars nye E-serie vil det bli enda lettere å velge Caterpillar fremfor noe annet. Foruten Caterpillar har også Pon den sterkeste serviceorganisasjonen som nå har passert over 200 mekanikere som dekker hele landet", heter det i pressemeldingen.

Nylig tok selskapet i bruk ytterligere to stk sveisebiler fullt utrustet med alt i sveis og skjæring, derav den ene også med mobilt linjeboringsutstyr. Disse er bygget på treakslede MAN-chassis med 18 t/m radiostyrte kraner. Pon har fra før sveisebil på Østlandet samt sveisehenger i Bergen. De nye bilene vil gå henholdsvis på Østlandet og i Trøndelag.