”Spiderman” på Dyrskun!

Alt er mulig med en Menzi Muck-maskin, hevder den norske importøren. Nå skal to maskiner sendes på oppdrag til Antarktis. Og til Dyrskun stiller Motorsalg AS med en A 91!

Publisert Oppdatert

Motorsalg AS startet samarbeidet med det sveitsiske selskapet Menzi Muck AG i mars i år.

Det fikk en veldig god start med en bestilling av to A91 maskiner med utstyr for boring og graving. Dette er den største enkeltordren i både Menzi Muck og Motorsalg sin historie.

Det er LNS som skal ha maskinene i forbindelse med prosjektet "Bharati" i Antarktis. LNS skal bygge den tredje indiske forskningsstasjonen på Larsemann Hills i Antarktis. Fase 1 av prosjektet starter sesongen 2010-2011, som omfatter infrastruktur og fundamentering for stasjonsbygningen. Totalt kommer LNS til å sende ned 87 stk 20' containere på totalt ca. 1400 tonn.

Til Antarktis

Onsdag 8. september "pakker" Menzi Muck alt - maskiner og utstyr - i containere for transport til Tananger og derfra rett til Larsemanss Hills. Det holdes for tiden kurs og opplæring for LNS ved fabrikken i Sveits. Motorsalg synes dette har vært en spennende prosess med spesielle ønsker og krav og ser frem til løpende informasjon fra Antarktis om prosjektet.

I tillegg leverer Motorsalg AS snart en Menzi Muck A91 i mer hjemlige trakter også. Norvald Olsen AS, som holder til i Hordaland, har kjøpt denne maskinen som skal brukes til spesialarbeid i indre Hardanger. Denne maskinen blir med på Dyrsku`n-utstillingen, så ta turen innom for å se denne unike maskinen!

"Spiderman"

Menzi Muck klatre gravemaskiner har unike egenskaper som gjør den ideell for alle bruksområder. Den kalles ikke "Spiderman" uten grunn! I arbeidssituasjoner med stigninger opp til 100%, i vann opp til 4,5 m dybde eller i dyp gjørme, på fjellet eller på havbunnen: Det fleksible understellet tilpasser seg alle typer terreng og maskinene har en ekstrem manøvreringsevne og bemerkelsesverdig fleksibilitet og stabilitet.

I tillegg sitter føreren komfortabelt med 360 graders syn uansett terreng. En høy grad av motorisering og unik stabilitet resulterer i ytelse på opptil 70 prosent mer enn tradisjonelle maskiner i samme vektklasse, hevder importøren.

Menzi Muck tilbyr klatre gravemaskiner fra 2 til 12 tonn og hver modell har veldig mange valgmuligheter, bl.a. er den utmerket til jernbanedrift/vedlikehold. Hver enkelt maskin spesialbygges etter kundenes ønsker.